Soffa med rent innehåll

Igår pratade jag om hur viktigt jag tycker att en sittmöbels sittkomfort ska vara.
 
Igår morse var jag sen på en pressfrukost hos Norrgavel och fick provsitta deras ny soffa Skalsoffa 100, den var superskön att sitta i kan jag berätta.
Ja, som du ser så var det inte bara jag som provsatt, utan halva gänget som var där fick plats i den uppbyggda soffan.
 
Okej, check på sittkomforten för soffan. Men den har också ett rent innehåll. För hur möblerna är tillverkade, vilka material och hur tillverkningen går till är ju en minst lika viktig del att tänka på idag när inredningen ska köpas. 
Norrgavel är ett företag som jag tycker att man kan vara ganska så säker på att när man handlar hos dem får man både kvalité och miljömedvetet.
 
Skalsoffa 100 finns i fyra färdiga längder, eller skapa fritt med det generösa modulsystemet. Raka delar, hörn, chaise longue och divan/öppet avslut – som gör att du kan kombinera ihop din helt egna soffa; långa raka soffor, hörnsoffor i L eller U-form med traditionella avslut eller i kombination med chaise longue eller divan.
Soffan är uppbyggd med naturmaterial. Stomme i björkplywood, fjädring av Nozag med gummitagel. Sittplymå med kärna av pocketspring-spiraler. Ytstoppning av naturlatex och sjöfågelfjäder. Klädsel i lin eller ull. Exklusiv benställning i massiv ek.
 
Så här säger Nirvan Richter, designer och grundare av Norrgavel. Äntligen! Min första skiss på en avskalad loungesoffa gjorde jag typ 2003... men Soffa 85 och 100 kom emellan... vilket inte var fel, för under tio år har vi hunnit leva med och förfina Soffa 100 - Skalsoffan är identisk i mått och med samma hedonistiska komfort! Allt som är viktigt för komforten finns kvar, men resten ville jag bli av med för att locka fram ett mer asketiskt uttryck. Stommens alla hålrum är borta och kvar är ett tagel- och ullvaddsinbäddat tunt skal uppburet av ett finsnickrat benunderrede helt i massiv ek. Så naket och så skönt. Soffan är nästan vackrast bakifrån... och under! 
 
Onsdag, och på det igen, juljobbsfix.
 
Ha en härlig dag! 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inspiration, Miljötänk, Norrgavel, Pressfrukost, Sittkomfort, Soffa;

Kommentera inlägget här :