Favorit i repris - Fröknäcke

Jag får ibland frågan, varför jag slutat med att lägga upp enkla och goda recept. Ja, vad svarat jag på det?....bara att jag ska lägga upp ett och annat igen här framöver.  
Och kom ihåg, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god, nyttig och framförallt enkel matlagning. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla matlagning då och då, jag börjar med det supergoda fröknäcket.
 
Ha en fin tisdag!
Det bästa och absolut godaste knäcket är fröknäcke tycker jag. Det är helt glutenfritt, och är det några av fröerna som du inte gillar så kan du byta ut mot såna som du gillar.
 
Här kommer mitt recept på fröknäcke:
 
Till två plåtar behöver du:
 
3 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/4 dl vallmofrön
Flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop allt utan vallmofrön och flingsalt i en bunke, låt det svälla ca 10-15 min.
Bred ut smeten tunt, det måste vara riktigt tunt, på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda i ca 70 minuter.
Låt det svalna lite innan du lossa fröknäcket från bakplåtspapperet, försiktigt, det är härligt sprött.
Bryt i mindre bitar och förvara torrt.
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Fröknäcke, Inredningsdesigner i köket, Inspiration, Matlagning, Matnyttigt;

Kommentera inlägget här :