Den röda tråden i inredningen

Jag pratar ofta om den röda tråden vad det gäller inredningen. Vad jag menar med det, är att följa något rakt igen. Ja, att man har någon igenkänning, kan vara färger, stil, känsla, eller något annat som ger en igenkänning mellan rummen eller hela våningen/huset. En snygg och harmonisk inredning. Ja, en inredning som bara känns helt rätt, utan att man riktigt vet varför.

Här är några fina exempel. Som på den första bilden, här skapas en helhet/röd tråd mellan rummen med hjälp av den blå färgen. Extra snyggt blir det med den senapsgula färgen, som man lätt kan låta en och annan detalj få i de olika rummen. Eller den andra bilden, där den rosa färgen kommer igen på flamingons ben och på angränsande rums ränder. Eller som på tredje bilden, här är ränderna i samma färg som på dörren i det angränsande rummet.

Snyggt, genomtänkt och harmoniskt! Precis det man väl vill uppnå med sin inredning. På de här bilderna har man verkligen arbetat med igenkänningen. Och man behöver så klart inte gå så här långt, men ni förstår vad jag menar, eller hur.

 
Bilder och tapeter från Cole & Sons