Flätad rotting

Hej på er och trevlig fredag. Själv så tycker jag att den här fredagen började riktigt bra! För efter över en veckas bloggtrassel, tekniktrassel, så kan jag komma in på min blogg igen, och därmed blogga! Så, happy reading!

Vad tycker du om den flätade rottingen? Något som jag själv tycker är väldigt fint, och också ser en hel del av i inredningen, och annat, just nu.

Den här snygga soffan, Wicker Sofa från Red Edition, t ex som jag såg hos Nordiska Galleriet för ett par dagar sen. Extra snygg tycker jag att den är tack vare den härliga stoppningen i oranget sammetstyg. För mig blev det tre rätt i ett, flätad rotting, sammetstyg och färgen orange.

 
 

Själv så hade jag turen att ropa in två fåtöljer på Stockholms Auktionsverk för ett par år sen, med just flätadrotting. Både snygga och till ett jättebra pris, ja lite tur ska man ju ha ibland. Som ni ser så är de utanstoppade kuddar, men det löste jag själv genom att köpa några lösa. Bra med lösa kuddarna är ju att jag lättkan byta och få den färg och form som passar rummet just idag. Ja, jag är lite ombytlig och byter gärna ochofta textilier där hemma. 

 
 

Vill du hellre ha ett bord med flätad rotting. Då har jag sett ett litet bord, Luna, från Bloomingville, med just enskiva av flätad rotting.

 

En lite nättare stol har Carl Hansen, KK96620 Faaborg Chair, designad av Kaare Klint redan 1914, flätat rotting är absolut inget nytt påfund.

 
 

Vill du sen matcha väskan med inredningen så går det alldeles utmärkt. Som med Palmgrens Rottingväska Klassisk från 1950. Eller deras nya väska EO Shoulder bag, av Emma Olbers.

 
Fredag, vilket innebär lite ledighet. Själv ska jag få en av mina fina födelsedagspresenter, så jag vet inte riktigt vad det blir. Men jag är helt övertygad om att det blir härligt trevligt. Kan inte bli annat när bästa vänner är med. Hoppas du också får en härlig helg!
 
Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: Flätad rotting. / Inredning. / Inspiration.