Matnyttigt - Moules marinières

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning.
Har fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla matlagning på söndagar här på bloggen.
Jag är en riktig skaldjursmänniska, ja, jag äter mer än gärna skaldjur. Jag kan faktiskt inte komma på något skaldjur som jag inte gillar. Eller, det skulle vara ett skaldjur som jag inte vet namnet på faktiskt. Men det var ett skaldjur som vi tillagade en gång när jag var i Bahrain och hälsade på vänner som bodde där en tid. Egentligen var det inget fel på skaldjuret, smakade som ett kräftdjur, nej det var utseendet. Ja, det såg lite läskigt ut helt enkelt, man äter ju med ögonen också :). Inte för att en kräfta/krabba/musslor/ostron ser så mycket mer aptitligt ut, men där ser man hur vanan styr.
 
Musslor är en lyxigt god rätt tycker jag, inte bara god och superenkel att tillaga utan också billig! Just nu så hittade jag  musslor till extra, extra billigt pris. Jag köpte 1 kg för 29 kronor, men hallå, hur bra är inte det!
 
Så här gör jag Moules marinièrs
 
2 personer, eller om du är hungrig 1 person
 
1 kg musslor
3 msk olivolja
3-4 schalottenlökar, hackade
1/2 purjolök, skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
1/4 l tort vitt vin
Salt & peppar
Cayennepeppar, efter smak, jag gillar när det blir lite sting, men det är olika
1/2 dl skuren persilja
 
Skölj musslorna, och släng de som inte stänger sig när du knackar dem i bänkskivan.
 
Fräs lök, purjolök och vitlök i olja, salt, pepper och cayennepeppar efter smak. Lägg i persiljan, spar lite till garnering, och musslorna. Rör runt och häll över vinet. Sätt på locket och koka cirka 3-4 minuter, tills musslorna öppnat sig. Kasta de musslor som fortfarande är slutna. Strö på lite extra persilja. Servera med ett gott bröd, och eventuellt aioli och pommes frites 
 
Bon appétit 
 
Publicerat i MATNYTTIGT
Taggar: Enkelt / Gott / Matnyttigt / Musslor