Söndagens matnyttiga - Fröknäcke

Jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Har fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla matlagning på söndagar här på bloggen.
Det bästa och absolut godaste knäcket är fröknäcke tycker jag. Det är helt glutenfritt, och är det några av fröerna som du inte gillar så kan du byta ut mot såna som du gillar.
 
Här kommer mitt recept på fröknäcke:
 
Till två plåtar behöver du:
 
3 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/4 dl vallmofrön
Flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop allt utan vallmofrön och flingsalt i en bunke, låt det svälla ca 10-15 min.
Bred ut smeten tunt, det måste vara riktigt tunt, på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda i ca 70 minuter.
Låt det svalna lite innan du lossa fröknäcket från bakplåtspapperet, försiktigt, det är härligt sprött.
Bryt i minder bitar och förvara torrt.
Jag äter fröknäcket med bara lite smör, supergott!
Men lika gott med avokado eller färskost t ex, ja lägg på ditt nyttiga favortpålägg!
Hoppas det smakar och trevlig söndag!
Taggar: Baka, Bröd, Fröknäcke, Glutenfritt, Inspiration;

Kommentera inlägget här :