Lite färg och Afternoon Tea piggade upp novembermörkret

Japp, nu är det väl inte så många som hoppar av lycka genom att kolla in vädret. Men själv så hann jag, mellan jobb, möten och full kalender med att lysa upp torsdagseftermiddagens gråtrista väder. 
För jag var bjuden av Beckers på Afternoon Tea på Miss Clara. Ja, det gäller att fånga ljusglimtar i mörkret och passa på när tillfälle ges.
Men rätt ska vara rätt, för idag bjuds det minsann på strålande sol här i Stockholm, så ut och rikta  näsan i vädret vetja.
 
I går då, Beckers visade 2022 kulörtrender samtidigt som vi fick mumsa i oss en Afternoon Tea som inte saknade något.
 
Beckers tar ju årligen fram trendkollektioner för att inspirera och förenkla kulörvalen och ge möjligheten att skapa personliga hem.
Sea Ya, In Beige We Trust och Hey Stylish är Beckers utvalda trender för 2022. I varje familj finns hela nio kulörer. Tanken bakom detta är att visa en palett som går över flera rum i hemmet och att man gärna kan hämta upp vissa av dessa kulörer i hemmets inredning.
 
Sea Ya – den första kulörfamiljen står för det färgstarka och optimistiska, med en längtan efter glädje och kravlöshet. En glad kulörfamilj som andas en stark personlighet.
I temat tar den rosa kulören plats och räknas nästan som en neutral kulör tillsammans med till exempel ljusbeige.
 
In Beige We Trust – en jordnära, rogivande och mjuk kulörfamilj inspirerad av naturen, perfekt som en förlängning av det vita och grå. Den är lika neutral som dynamisk med kulörer som är svåra att tröttna på. Trenden är väldigt taktil och omfamnande och passar fint med mjuka, släta material i kombination med mycket trä och andra naturmaterial. In Beige We Trust skapar en vilsam, lugn och trygg atmosfär där hemmet blir en oas med möjlighet till återhämtning och rekreation.
Skalan går från dämpade kulörer i ljust beige till bruna och violetta toner. De violetta tonerna gör att det blir varierat, men lugnt och inte tråkigt. Samtliga kulörer har en gråhet i sig som gör att de harmonierar fint med varandra.
 
Hey Stylish – det ombonade hemmet med mjuka textilier och stilfulla möbler i djupa kulörer som blått, grönt och ockra. Blanka material möter lurviga mattor och tända ljus; det skapar en stämning som omfamnar veckans alla dagar. Ett hem som bjuder på känslan av vardagslyx och där vi gärna sätter guldkant på vardagen.
Kulörmässigt ser vi en skala med mustiga gröna, blå och bruna toner. De som sticker ut är de blågröna mellankulörerna tillsammans med khaki som ger en högaktuell 70-talskänsla.
Det var det hela. Hoppas du fastnade för någon färg och kanske blir sugen på att måla om något rum där hemma, eller varför inte bara en liten detalj.
Önskar dig en härlig helg! Själv ska jag och några vänner lämna stan, skönt med lite omväxling! Kram!
 
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Färg, Inspiration, Målade väggar;

Kommentera inlägget här :