Ikea utforskar punkten där konst och funktion möts med Ikea Art Event 2021

Ett konstverk som även är ett funktionellt vardagsföremål, visst låter det bra? Det är precis det som Ikea Art Event 2021 har till syfte, att utforska punkten där konst och funktion möts. 
 
Sedan 2015 har Ikea samarbetat med konstnärer från hela världen för att skapa Art Event-kollektioner och hylla olika konstnärliga uttryck inom olika genrer och hantverksformer, däribland handvävda konstmattor, figurer i kristallglas, fotografi, gatukonst och illustrationer. Syftet med kollektionerna har alltid varit detsamma, att demokratisera konsten och göra den tillgänglig för fler.
 
Ambitionen med den sjätte upplagan av Ikea Art Event är dessutom att föra ut konst till de många människorna – den här gången suddas den fina gränsen mellan konst och design ut. För att bege sig ut på den här resan bjöd Ikea in konstnärer med olika bakgrund från olika delar av världen: Daniel Arsham (New York), Gelchop (Tokyo), Humans since 1982 (Stockholm), Sabine Marcelis (Rotterdam) och Stefan Marx (Berlin).
 
Kollektionen består av tio heminredningsföremål som utmanar synen på vardagsföremål och samtidigt hyllar kreativiteten i vardagen: en dekorativ vägglampa av Sabine Marcelis, en väggklocka av Daniel Arsham, en bordslampa och ficklampa av Gelchop, en vas och en pläd av Stefan Marx och väggdekorationer av Humans since 1982.
 
Pris från 199-499 kronor
 
Säljstart är den 7:e maj 2021 på ikea.se och i svenska Ikea varuhus med undantag av Gävle, Örebro, Linköping, Sundsvall och Haparanda.
 
Ha en fin onsdag!
Pressbilder från Ikea
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Art, Bordslampa, Ficklampa, Ikea Art Event 2021, Inredning, Inspiration, Konst, Nyheter, Pläd, Vas, Väggdekorationer, Väggklocka;

Kommentera inlägget här :