En vecka full av nyheter

Hej, i vinterkylan. En ny vecka och också Stockholm Design Week, en designvecka som kommer att skilja sig ordentligt mot hur veckan brukar vara. Det här brukar ju vara en vecka full av visningar, möbelmässa, mingel och nyheter. Men som så mycket annat så sätter pandemin käppar i hjulet för mycket av det här. Det kommer att vara en hel del digitala visningar, vilket givetvis inte är som en fysisk visning där man har möjlighet att känna, klämma och studera produkterna ordentligt. Men jag ska visa det jag ser och vi får hålla till godo med det.
 
Jag börjar med en närmare titt på Rörstrands nya porslinsserie Pli Blanc som lanserades under hösten 2020. Design av Stockholmsbaserade designstudion Färg & Blanche.
Pli Blanc är en helt ny porslinsserie inspirerad av eleganta textilier och tidlöst skrädderi.   
Designerduon Färg & Blanche är kända för sin experimentella inställning och har hämtat inspiration från modevärldens mjuka textilier. I mötet med det hårda porslinet har tygets sömmar förvandlats till vackra reliefer. Sömmarna följer och förhöjer formerna på servisen på samma sätt som de skulle ha följt formen av en kropp i skräddat plagg.
Seriens franska namn Pli Blanc betyder ”Vitt veck” och avspeglar den kreativa processen med serien.
 
Ha en fin måndag!
Taggar: Annette Eriksson, Det dukade bordet, Dina Rum Stockholm, Inspiration, Nyheter, Pli Blanc, Porslin, Rörstrand, Stockholm Design Week 2021;

Kommentera inlägget här :