Vad är nytt och på gång i inredningen

Jag får ofta frågan, vad är inne vad det gäller inredning just nu eller vad är på gång i inredningen. Så jag tänkte ge er min syn på det hela, ja det jag har uppfattat är nytt eller ligger och guppar för ingång. 
Mycket av det som kommer nu har jag faktiskt skrivit om tidigare i mina inlägg, för jag kollar ofta efter min stil utomlands. Och här har jag sett mycket av det som nu börjar på att synas allt oftare här hemma. Mycket som jag ser kommer är den lite exklusiva internationella inredningen, helt i min smak alltså.
Men nu vill jag att du kommer ihåg att det finns så klart en massa olika stilar och där med olika idéer om hur inredningen kan se ut.
Trender kommer och går, men kanske att din smak består. Så håll fast vid det du gillar!
 
Men här är i alla fall min spaning och det jag ser en hel del av som jag tror kommer ännu mera framöver.
 
Om jag börjar med textilier, så som gardiner, så är sammeten på väg bort och har istället ersatts av tyngre ullgardiner, tunga linnegardiner funkar också.
Men framför allt tunna vita/naturvita gardiner för hela fönsterväggen. Ja tunna gardiner som låter ljuset komma in men ändå ger ett skönt lugn till rummet och tar bort röriga saker som element t ex. Kan jag rekommendera, själv har jag haft det ett par år för jag tycker att det ger just ett sånt lugn åt rummen.
Bild Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm
 
Vad det gäller belysning så är vägglampor något att satsa på. Sätt upp dem i köket, badrummet eller dina rum. Lika snyggt i alla utrymmen.
Lampa Melange Elongated Sconce, från Kelly Wearstler
Vägglampa Stripe, badrum, från Örsjö
Vägglampa Gulf från Stockton
 
Till taket är en maffig ljuskrona helt rätt. Gärna med glasprismor och i en droppform. Titta gärna i antikhandeln. Såg härom dagen att Sjöström Antik hade några helt fantastiska, långt ifrån billiga men som sagt helt fantastiska!
En av Sjöström Antiks fantaskiska ljuskronor
Ljuskrona Marino, från Stockton
 
Runda former känns rätt. Valven är helt klart tillbaka. Ni som är lika gamla som jag minns kanske det som benämndes, pizzavalvet, så ska det inte riktigt se ut :) Nej, maffigare, gör t ex en båge i väggen i köket, över diskbänken, eller i badrummet över handfaten. Eller varför inte en eller två snygg båge/ar som skilje två rum, blir en lite mera öppen planlösning men ändå inte. Eller bågforma en stor dörröppning.
I köket får köksön gärna vara försedd med runda hörn. Liksom att badrumskommoden gärna får ha runda hörn och former.
Bild Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm
Bild från Vinitas
Bild från mitt Pnterest,annetteeriksson/Dina rum Stockholm
 
Vad det gäller sten/marmor så får det gärna ha stora tydliga vener, låt det ta för sig. Lika fint i badrummet som i köket.
Bild från mitt Pnterest,annetteeriksson/Dina rum Stockholm
 
Färger, det vita/naturvita/gräddvita/ljusbeigea kommer tillbaka. Både på väggarna och på möblerna. Ja du ser, allt kommer tillbaka, även om nyanser, modeller och stilen alltid förändras lite. 
 
Paneler på väggarna är något som jag är helt såld på och har du råd att klä t ex hallen, dressingrummet med en snygg panel, gör det.
Vad det gäller träslag så ser jag två trender. Ljus, gärna ljus ek eller mörk, ek eller annat ädelträ. Så elegant!
Bilder från mitt Pnterest, annetteeriksson/Dina Rum Stockholm
 
Speglar på bröstpanel, speglar på väggen eller på släta garderobsdörrar. Nu pratar jag inte om speglar att spegla sig i, nej nu pratar jag om träramar som bildar speglar på väggar/dörrar. Superenkelt att sätta upp på släta garderobsdörrar t ex, har jag gjort själv. Det blev väldigt bra och gjorde mycket år rummet.
 
Men som jag skrev i början. Trender är inget att följa om det inte är så att man nu råkar gillar dem. 
 
Idag ska jag iväg på en hel del pressvisningar, får se om jag ser något ytterligare att lägga till. Jag skriver om det framöver.
 
Ha en riktigt fin tisdag!
 
 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesign, Inredningstrender, Nytt i inredningen, Trender;

Kommentera inlägget här :