Ikea lansera luftrenare

Hej, har du en luftrenare där hemma?
Jag har testat en en gång för ett par år sen. Det var inte utan att jag verkligen kände att luften i rummet blev renare. Kändes lite friskare på något sätt. Och det är väl inte så konstigt för vi har väl alla sett alla små partiklar som åker runt i rummet när solen ligger på.
Jag kunde bara komma på en nackdel med det hela, den hördes lite dovt. Ja, absolut inte mycket med om jag satt i rummet och det var helt tyst så kunde jag höra ett litet brummande, kalla mig gärna överkänslig :) Det är nog enda  anledningen till varför inte jag har någon luftrenare idag. Men jag har många gånger tänkt att jag kanske ska bortse från det där lilla lilla ljudet, för vem vill inte andas så ren luft som bara går, i hemmet i alla fall. Och kanske att jag testade fel luftrenare, kanske att det finns helt tysta!? Har du andra erfarenheter än jag, hör gärna av dig.
 
Om nu Ikeas Starkvind luftrensare hörs eller inte vet jag inte för jag har inte testat den. Men det är ändå spännande med Ikeas utveckling av smarta prylar för hemmet. Där det handlar om att göra livet bättre med digitala lösningar och teknik. 
 
Starkvind Luftrenare är utformad för inomhusbruk och är optimerad för rum i storlek upp till 20 kvm. Den kan användas fristående, och vid anslutning till en gateway från Ikea Trådfria kan luftrenaren dessutom kontrolleras och schemaläggas via Ikea Home Smart-appen. Starkvind Luftrenare har fem olika fläkthastigheter och ett autoläge som med hjälp av en inbyggd sensor analyserar luftkvaliteten och justerar fläkthastigheten därefter. Sensorn gör också att luftkvaliteten inomhus går att läsa av direkt i appen. 
 
Starkvind finns i två versioner – som kombinerad luftrenare och sidobord samt som golvmodell.  
Vidare så renas luften med tre olika filter. Förfiltret fångar upp stora partiklar som hår och damm. Filtret för avlägsnande av partiklar är optimerat för att filtrera bort cirka 99,5% av mindre luftburna partiklar likt damm och pollen med en partikelmassa upp till 2,5 mikrometer (PM2.5)*. Det tredje filtret absorberar olika gasföroreningar som formaldehyd och andra VOC (Volatile Organic Compounds) och minskar odörer från rökning och matlagning.
 
*PM2.5 är små inhalerbara partiklar som mäter 0,1-2,5 mikrometer.
 
Starkvind Bord med luftrenare betsad ekfanér/vit 1495:-  
Starkvind Bord med luftrenare betsad ekfanér/mörkbrun 1495:- 
Starkvind Luftrenare vit 1295:- 
Starkvind Luftrenare svart 1295:- 
Starkvind Filter för partikelborttagning 100:- 
Starkvind Filter för gasrengöring 150:-
 
Säljstart: Från oktober 2021 kommer Starkvindatt finnas tillgänglig hos Ikea som en del av produktkategorin Ikea Home Smart.
 
Ha en härlig onsdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Ikea, Inredning, Inredningsdesigner, Luftrenare, Smart inredning;

Kommentera inlägget här :