Badrumsinspiration, och lite gnäll

Jag har precis fått ett duschrum omgjort här hemma, viket innebär att jag kollat en hel del på badrumsinredningar.
Mitt duschrum, som är litet, och därmed la jag mest tid och tankar på väggar och golv. Men det är nog med det.
Först så visste jag inte riktigt vad jag skulle välja. Men till sist landade jag i en elegant och stilren platta. Vilket i det här fallet landade på en grå/beige/brun platta med stenkänsla. Stora plattor på väggarna och mindre på golvet, som krävs i ett duschrum. Jag är mycket nöjd med plattorna, det blev riktigt fint.
 
MEN....handfatet satts för lågt, 78 cm! Rörmokaren skyllde på en dålig dag, för han vet att ett hanfat ska sättas, enligt standar, på 85-90 cm! Visst kan man ha en dålig dag, men sånt får inte gå ut över en så enkel sak som det här, och kunden.
 
Som om inte det här vore nog, golvet visade sig ha fel lutning så vattnet inte rinner av. Lutningen ska ligga på minst 7 mm/m, det gör inte mitt golv!
Nu var det satt en projektledare på allt det här, som skyller på att det var semestertider och ordinarie personal inte fanns på plats. Min semester var också anledningen till att jag inte hade koll på det hela.  
 
Hjälper inte mig ett dugg utan jag är minst sagt sur och måste stå ut med att duschrummet måste göras om. Ja, ja, jag säger bara, vad är det för fel på en del hantverkare! Jag vet också att jag är långt ifrån den enda som drabbats av sånt här när man tar in hantverkare. Jag har hört MÅNGA hårresande historier. Nu drabbades även jag, för att jag litade på, i vanliga fall, bra projektledare/hantverkare.
Har du några hårresande historier vad det gäller hantverkare, berätta gärna i kommentarsfältet!
 
När jag själv har hand om ett inredningsprojekt så är jag som en hök över projektet, något annat fungerar absolut inte. Går igenom allt, ja ALLT, med hantverkarna och är på plats varje dag! Har aldrig varit med om sånt här i mina egna projekt.
Så ett gott råd till dig som tar in hantverkare, ha en noggrann och duktig inredningsdesigner/projektledare!
Fortsättning följer, men nu nog om mina problem.
 
Eftersom jag kollat runt en hel del på badrumsinredningar på sistone så tänkte jag ge er lite inspiration också, för kanske du också är på gång att göra om badrummet.
 
Hade jag gjort ett större badrum så skulle jag gärna haft ett vackert mönstrat stengolv och mörka trädetaljer. Just det där med mönstrade golv gillar jag mycket, skrev om det för en tid sen, se HÄR. Jag hade också lagt ner lite mer på belysningen, finns mänga fina lampor för badrum idag! Glöm heller inte de små detaljerna, så som en liten fin pall att sitta på när t ex fötterna ska fixat, lyxiga fina handdukar och tvålar, gör mycket åt helheten!
 
Här lite inspiration till ett modernt elegant badrum. OCH...glöm inte att göra en moodboard innan du bestämmer dig, och ha gärna en bra och duktig inredningsdesigner/projektledare till hjälp, heta tips från mig!
 
Önskar dig en härlig helg!

Inspiratiosbild och golv, Tenuis II, Vanitas Studio // Handdukar, Fontana Eko, Mille Notti // Pall, 523 Tabouret Méribel av Charlotte Perriand, Cassina/Nordiska Galleriet //  Tvål, La Foret, Victor Vaissier // Vägglampa Stripe, av_Egnell Allard, Örsjö Belysning // Tvättställsblandare Kalambo, matt-svart, Trademax.se // Stor rund spegel, Amore SC49 av SpaceCopenhagen, &Tradition // Liten väggspegel, Nordal

Taggar: Annette Eriksson, Badrum, Badrumsinredning, Belysning, Dina Rum Stockholm, Golv, Inspiration;

Kommentera inlägget här :