Nyheter och inspiration till en fin höst och jul

Hej på er, jag hoppas ni har kommit in i det sköna höstmoodet. 

Jag som kollat in höstnyheterna under några veckor nu har definitivt hamnat i höstens sköna stämning. Ja inte bara hösten utan även lite julstämning, med julluncher och julvisningar.

Den här veckan har jag bl a kollat in det här.

Hos Ekpr såg jag bl a det här:

Dukning i höstig och lite julig känsla. Löpare och servetter från Himla, det fina porslinet och glas från Fyrklöver, ljusstake från Dbkd.
De nya glasen från Fyrklöver med guldekorationen i botten av glasen skapar en fin illsion som att glasen står på små costers.
Ett litet gäng med porslins tomtar kommer från Dbkd. De små är bara fina som de är men de större kan man lyfta på mössan och fylla med smått och gott.
Jag vet inte hur du är, men jag är en stor konsument av levande ljus under hösten och vintern. Ester & Erik har inte bara en massa fina former och färger på sina ljus utan också fina glasyrer. Ja, inte bara matta ljus utan också ljus med fin glans. Till det enkla små ljushållare. 
Eldstickan har fina tändsticksflaskor, i två storlekar, med tändstickor i olika färger och med plån på baksidan av flaskan. De har också fina presentförpackningar med olikfärgade tändstickor och förpackningar, fin liten gåbortpresent kanske. Det finns också refiller, så de fina flaskorna kan återanvändas.    
Kudde med fint julpimpad vovve från Chhatwal & Jonsson. Under syns Fyrklövers delar till serien med Disney motiv.
Trött på julgran och barr, då kan du så klart lika gärna hänga upp kulorna på en gren. Kanske sen återvinna till påsk :)
Frusen? Då är väl den här superfin dunhuvan en perfekt asseccoar för vintern, från KappAhl.
 
Hos PolhemPR såg jag också en massa, och fastnade speciellt för det här:
Jag gillar ju stora figuriner i alla dess former. Den här svulstiga figurinen kommer i från Jotex
Från Jotex kommer också de här produkterna. Jag gillade de små runda borden, lättplacerade som solitär eller i grupp.
Edblad gör superfina smycken. Så lycklig var jag när jag gick ifrån PolhemPR med de här fina julklapparna. Två fina armbanden från Edblad. 
 
Tack PolhemPR för trevligt lunchmingel, visning och julklapp!
 
Till sist ett litet tips, om du liksom jag gärna drar igång med något nytt och nyttigt för huden/håret så här efter sommaren. För sensommaren och hösten innebär nästan alltid vindpinad hud och tort hår för mig, och det måste ju åtgärdas.
Har nu testat Serum More från Maria Åkerberg ett par veckor. Mitt resultat och utlåtande blir skön och återfuktande! Huden känns inte bara mycket bättre den ser också mycket bättre, ja strålande helt enkelt. 
Förutom sin återfuktande effekt så känns den uppstramande och det här med hjälp av extrakt av Persiskt Silkesträd. Det till mogen hud, innehåller skyddande Mjölksyrabakterier samt Bakuchiol (Retinol) från växten Babchi (Psoralea Corylifolia). Bakuchiol har samma egenskaper som retinol men utan att skapa irritation, ljuskänslighet, vara uttorkande osv. Bakuchiol stimulerar hudens kollagenproduktion och kan hjälpa till att minska synliga ålderstecken. Det ökar också fukthalten i huden och verkar utjämnande, vilket kan göra fina linjer mindre markerade. 
 
Sen så gillar jag Maria Åkerberg för hon har inga syntetiska ingredienser, inga konserveringsmedel, inga animaliska ingredienser, inga genmodifierade råvaror i sina produkter.
 
Ja, det här var bara ett litet tips!
 
Så var det fredag och snart helg igen.
Ska du göra något roligt eller bara ta det lugnt? Själv ska jag göra båda delarna. I kväll ska jag träffa fyra gamla kompisar, sen min tid i resebranschen, ja vi träffades där och fortsatt att träffas. En del träffar jag ofta och en del mera sällan. Men det är alltid så roligt att umgås med vänner som jag haft sen en massa år. Just de här vännerna träffade jag redan för så där 30-35 år sen, Häpp! vad tiden går fort!!! :)
 
Ha en fin helg, kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bord, Dina Rum Stockholm, Inredningsdekoration, Inspiration, Jul 2020, Juldekoration, Nyheter 2020, Serum, Skönhet, Smycken;

Kommentera inlägget här :