Montana presenterar sköna nyheter

Fredag och snart åter en arbetsvecka till handlingarna. En vecka som fortfarande inte riktigt kommit  igång efter våren och semestern. En vecka som fortfarande talar ett tydligt Covid-19 språk. Ja, det känns som en lång avvaktan och undran över vad ska hända.
Men det är bara att göra det bästa av det hela och jobba på så gott det går.
 
Igår var jag på en pressvisning för Montana hos Trendgruppen PR. En riktig smällkaramellsvisning, för Montana presenterade inte bara sina nya Mega-moduler och ett nytt samarbete, utan också en riktig färgprakt. 
 
Till hösten presenterar Montana b a ett nytt samarbete med färgexpert och fotograf Tekla Evelina Severin som har tagit fram två nya färger för hyllsystemet Montana Free. De två nya färgerna i den begränsade upplagan Teklan Edition är Iris och Masala. De två alternativen – hyllor i Iris kombinerat med pelare i Masala och det monokroma alternativet med enbart Masala – förkroppsligar Teklas känsla för djärva kombinationer och ett oförställt uttryck för färgglädje:
 
”Eftersom färger alltid är relativa och aldrig absoluta tröttnar jag aldrig på att söka och hitta nya färgdialoger, nya kombinationer.” – Tekla Evelina Severin
 
Den begränsade upplagan Teklan Edition finns tillgänglig fram till september 2021.
 
 
Montana presenterar också nio nya utföranden i förkonfigurerad megastorlek. Montana Mega utökar Montana System med nya storlekar och en ny infallsvinkel: tre höjder, en bredd, ett djup och fasta konfigurationer. En oas av enkelhet jämfört med klassiska Montana Systems i princip oändliga möjligheter. Mega-modulerna erbjuder en ny stil och ett enklare val.
 
"Montana Mega är född ur det ursprungliga systemet, men har blivit en möbel i sin egen rätt"- Joakim Lassen, vd för Montan.
 
Färger i samverkan
Bara att släpp loss kreativiteten och visa vem du är med ett urval av 40 vattenbaserade lackfärger. De nio konfigurationerna i Montana Mega-serien finns tillgängliga i hela skalan av poetiska och komplexa vattenbaserade färger framtagna i samarbete med färgexpert och designer Margrethe Odgaard. Kulörerna samspelar på ett fin sätt med solljus, andra färger och övriga föremål du väljer att visa upp runt omkring.
 
Montana Mega är certifierad med EU Ecolabel
Den nya Montana Mega-serien är certifierad med EU:s officiella miljömärkning EU Ecolabel. Märkningen innebär att produktens hela livscykel tas i beaktande för att minska dess miljöpåverkan: från råvaruutvinning till produktion, distribution och avfallshantering. 
 
Montana Mega finns i butik från vecka 40 och säljs på bland annat: Montana Showroom, Sibyllegatan 21 och Nordiska Galleriet, Nybrogatan 11.
 
Tack Monta och Trengruppen PR för en glad och färgsprakande pressfrukost!
 
Trevlig helg, och stor kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Färg, Inredning, Inredningsdetaljer, Inspiration, Montana, Nyheter 2020;

Kommentera inlägget här :