Framtidens dusch – Orbital Shower

I morse var jag iväg och kollade in ett nytt duschsystem, ett duschsystem som gör så att man sparar både vatten och energi användning. 
Hur bra är inte det. För jag tycker att vi slösar väldigt mycket med vatten här i landet. Visst, inte så konstigt kanske, för vi har ingen vattenbrist. Men hur länge till undrar jag?
 
Orbital Shower är världens enda cirkulära duschsystem och det presenteras av det svenska företaget Orbital Systems. Teknologin i duschen Orbital Shower gör alltså att man sparar både vatten och energi vid användning.
Den prisbelönta duschen som renar och återcirkulerar vatten, passar i privata hus och lägenheter samt i offentlig miljö som gym och hotell.
 
Orbital Systems grundare Mehrdad Mahdjoubis Mars Mission-projekt för NASA appliceras nu i duschsystemet Orbital Shower i Stockholm. Den innovativa teknologin som används i duschen ger en förstklassig duschupplevelse i modern design. Orbital Shower gör en insats för miljön genom att spara upp till 90% vatten och 80% energi!
 
”Jag är stolt över att idag kunna presentera en framtidsprodukt med ny teknologi som har nya lösningar för hur vi konsumerar vatten. Beroende på var vi bor förbrukar vi idag cirka 200 liter vatten per dag. Med Orbital Shower vill vi sänka vattenförbrukningen radikalt utan att ge avkall på vår livskvalitet”, säger Mehrdad Mahdjoubi.

Orbital Shower installeras på tre olika sätt; tekniken kan byggas in i väggen, vara en synlig modul i badrummet eller placeras på annan plats såsom i en kommod eller liknande. Duschsystemet presenteras i matt vit och i matt svart och kommer med takdusch samt handdusch.

Med en Orbital Shower får man en premiumdusch med minimal miljöpåverkan, samtidigt som man sparar pengar. En genomsnittlig familj, som i exemplet nadan, kan räkna hem merkostnaden i en Orbital Shower efter drygt 1 år. Orbital Shower är återbetald efter 3 år.

Det här var ett system med smart teknik som känner av kemikalier, och anpassar vattensparandet efter det. Ja, läs mera om systemet HÄR, för jag och teknik är ingen bra kombination. Jag förstår när det är en lysande idé, men urkass på att förklara teknik. Ja, man kan ju inte vara bra på allt. Men att det här är ett bra system det fattade jag. Kostar runt 50 000 kronor inkl moms att installera, men det tjänar du snabbt in, och vi måste börja på att vara rädda om vattnet, energin och planeten.

Tack Orbital Systems och Trendgruppen PR för spännande presentation och god frukost.

Trevlig kväll!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bad, Badrum, Dina Rum Stockholm, Dusch, Energibesparande, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Nyheter 2020, Vattenbesparande;

Kommentera inlägget här :