Följa John, eller hitta sin egen väg

Måndagsmorgon och åter en helg som rullade förbi i blixtens hastighet. En helg som för min del mest bestod av långa sköna höstpromenader, chill och gofika. I lördags kom min bror med fru över med både bakverk, bullar och blommor, utan något firande. Sånt är ju bara så lyxigt och härligt!
I söndags då höstsolen strålade, blev det en kompislångpromendad i ett naturreservat i Nacka, med efterföljande fika hemma hos kompisfamiljen. Hoppas du också haft en härlig helg!
Men nu som sagt en ny vecka, undrar vad den har för trevligt att erbjuda!
 
Här tänkte jag pratat lite om att hitta sin egen väg i inredningen.
För jag tänker ofta på varför det ibland kan se ut som om det bara finns en eller två olika modeller av matsalsstolar. Ja för om man tittar in i många ”designintresserade hem” så ser man t ex Y-stolen i löjligt många hem. Det är ju inte bara trist att se stolen hela tiden, med tanke på att det finns så många andra fina också, det är ju också trist att en produkt som finns ”överallt” blir ju till sist uttjatad och ointressant, och iallafall jag orkar inte se den en gång till. 

För det finns ju så många, sköna och fina designade stolar att välja på.   

En annan sån där följa John produkt är Flos 2097 lampa, design Gino Sarfatti. Ett tag så brukade jag roa mig med att räkna alla Sarfatti lampor jag såg upplysta i våningarna jag passerade när jag gick hem genom stan på kvällen. Det var fånigt många kan jag säga.

Åter till stolar, för jag vill visa ett supersnyggt alternativ till Y-stolen. Stolen Sibast No8, designad 1953 av Helge Sibast, Sibast Furniture. Även den här stolen är dansk och relanserades för ett par år sen av ett barnbarn till Helge Sibast. Visst är den fin. Måtte den nu inte gå samma öde till mötes som Y-stolen och 2097 lampan. Utan vad jag vill inspirera till här är att titta runt och hitta din egna stil och känsla där hemma. För visst är det ganska platt, tråkigt och väldigt opersonligt, om du frågar mig, att se hem som kopierats, och vem vill ha ett rum någon annan redan har. 
 
Ja det var dagens inredningsfundering från mig. 
 
Önskar dig en riktigt härlig måndag och vecka!
Stolen Sibast No8
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Höst 2020, Höstpromenad, Inredning, Inredningsinspiration;