Matjessill med brynt smör, är riktigt gott!

Sommartiden och midsommar tider är för många lika med silltider. Även för mig som sen 23 år är Demi vegetarian, innebär att jag väljer bort kött/fågel men äter ibland fisk/skaldjur, ägg och mejeriprodukter. Ja, så en och annan sill slinker ner under framförallt sommarmånaderna.
 
Gärna Matjessill med brynt smör, och annat smått och gott, har du testat det? Om inte gör det för det är väldigt gott! Tänk att lite brynt smör kan göra så mycket åt en redan så god och enkel rätt.
 
Så här gör jag:
 
Koka färskpotatis och låt svalna lite
Koka något/några ägg och låt svalna
Bryn lite smör och låt svalna lite
 
Dela potatisen i mindre bitar, hacka äggen, dela några Matjessillfiléer, skär fina små bitar av en gurka, gärna kaktusgurka som inte är så vattning, skiva ett knippe rädisor. Lägg upp allt på ett serveringsfat.
Klicka ut gräddfil och strö över rejält med hackad gräslök och dill.
Till sist häll över det brynta smöret och ät upp allt direkt. Rester som eventuellt ställs in i kylskåpet blir inte så gott tycker jag, för då stelnar smöret. 
 
Hur mycket du vill ha av allt låter jag dig själv bestämma, men det ska vara så att du/alla får lite utav allt.
 
Supergott, superenkelt, smaklig måltid och trevlig onsdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Inredningsdesigner i köket, Matjesill, Matlagning, Matnyttigt, Maträtt;

Kommentera inlägget här :