Lunchtips

Det är många av er som jobbar hemifrån nu och därmed kan lunchidéerna tryta. Ja, nu ska inte bara middagsmenyn tänkas ute, utan även lunchmenyn. För att bra äta mackor och fil till lunchen kan ju bli lite väl enformigt kan i alla fall jag tycka.
 
Så här kommer en god och enkel lunchrätt.
 
Svenskt Matvete med sparris och persilja
 
Det här behöver du, mängden bestämmer du själv men till 2 person ungefär så här:
Ekologiskt svenskt matvete, enligt förpackningen
Färsk sparris, ca 250 g
En färsk vitlök, skär hela den vita löken och en bit upp på det gröna 
En kruka färsk persilja
En ekologisk citron
Peppar och salt
Olivolja
 
Gör så här:
Koka ekologiskt svenskt  matvete enligt förpackningen
Under tiden så skär ner sparris till små sneda bitar, slanta färsk vitlök och låt det åka ner i en stekpanna med lite olja i ca 1/2 minut.
Skär persiljan.
Låt matvetet rinna av när det är klart och lägg upp på ett fat.
Lägg över sparrisen och vitlöken tillsammans med persiljan.
Rör om lite, zesta, finns det ordet men ni förstår, över citronskal, pressa över citronsaften, droppa över lite olivolja, peppra lite och strö över lite flingsalt, klart!
Så enkelt, så gott!
Ha en fin tisdag!
 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Inredningsdesigner i köket, Inspiration, Lunch, Matnyttigt, Matvete, Persilja, Sparris;