Stockholm Summer Design Week

Den här veckan är det Stockholm Summer Design Week. En vecka som brukar bestå av alltifrån Formex mässa till en massa pressvisningar och design/konst utställningar.
 
Men i år är ju inget vanligt år utan ett år med pandemi och elände, så det är inga mässor och betydligt mindre visningar. Men jag måste säga att det är betydligt mera aktiviteter än vad jag trodde att det skulle vara. Visst många av visningarna har begränsat antal gäster, och hos många måste man boka in speciella tider så det bara är några personer per visning. Men andra visningar sitter en hel del, okej inte över 50 men ändå, på frukostar och luncher.
Så visst verkar det som att många inte håller så hårt på det där med 2 meters avstånd. Och jag hör ibland komentarer som att nu är jag trött på den här pandemin och kör på. Komentarer som jag tycker är märkliga att höra från vuxna människor. Precis som små barn kan tycka om föräldrars regler mm. Ja vad sjuttom tror folk, att våra myndigheter sätter upp våra regler för att jäklas med oss? 
Ja, ja jag har iallafall varit på några visningar, och ska gå på ytterligare i veckan. Och jag försöker hålla avstånd, även om det ibland kan vara en utmaning.
 
Jag har som sagt varit och tittat på en del, ibland hoppat frukostar och bara tittat på utställningarna när det lugnat ner sig. Här något som jag sett, och en del utställningar kan du också besöka under öppettiderna i veckan.
 
Som Misschiefs - 10 svenska kvinnliga desigenrs, design/konstutställning på Nybrogatan 4. Här hittar du lite speciell konst, som det här:
Formex har flyttat in sin utställning till Kungsträdgården och Volvo Studion. Här visades designade produkter och även de nominerade till Formex Nova priset. Som är ett designpris som går till en ung formgivare verksam inom Norden, pristagaren utses av en expertjury. Priset är instiftat av inredningsmässan Formex för att främja god, nordisk design. 
Har också tittat på Byons och Sagaforms nyheter under en mycket begränsad pressfrukost, vi var bara ca 10 personer/visning. Här en del av vad jag såg där.
Sen ett litet tips. Har du inte upptäckt Historiska Museet, på Narvavägen, fina Rosenträdgård så kan jag rekommendera den. Härligt att sitta och äta en lunch eller bara ta en fika.
Det var allt för idag. Och som vanligt fastnade du för något speciell och undrar över det, så hör av dig så försöker jag lotsa dig rätt.
 
Hoppas du kan komma ut i det härliga vädret, jag var ute redan vid sjutiden och tog en timmes lång Power Works, ja en snabb träningspromenad finns det inget bra svenskt namn?, på Djurgården, härligt!
 
Trevlig tisdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Formex, Inspiration, Nyheter 2020, Pressfrukost, Pressvisning;

Kommentera inlägget här :