Samstämda kuddar och hemmakontor

Måndag och ny vecka, och också första arbetsveckan efter semestern för många. Det kan ju kännas lite tungt, själv tycker jag i alla fall att det känns väldigt tungt när klockan ringer :)
 
Inte mycket som har ändrats är det heller, sen före semestern. Vi som kan ombes att fortsätta att arbeta hemifrån, och vi fortsätter att hålla avstånd och tvätta händerna ofta och väl.
 
Att arbeta hemifrån någon dag då och då kräver inte så mycket av den tillfälliga arbetsplatsen. Men att sitta vid ett köksbord, sitta med den bärbara datorn i knät, stå vid ett bord som riggats med böcker mm är så klart ingen bra lösning när arbetet hemifrån ska fortsätta i ett halvår till, till att börja med. Så mitt råd till dig, ska du arbeta hemifrån så se till att få till en bra arbetsplats för att rädda både rygg och nacke. 
Kanske att par bockar/lösa ben och en skiva kan göra skrivbordet, finns massor att välja på och lätt att flytta undan. Sen en bra skrivbordslampa, för innan vi hunnit blinka så är mörkret här, Häpp!
Förslagen jag har lagt upp här kommer ifrån Fem Living.
När många också arbetar hemifrån, och tiden är oändlig för att se på fel och brister :). Ja, nästan ofrånkomligt att se alla de när bristerna eller delarna av hemmet som man inte är riktigt nöjd med. Möblerna känns kanske trötta och slitna, gardinerna fel, väggarna har inte riktigt den färg som man önskar, kuddarna är fel... Ja jisses, så kritisk man kan bli! 
 
Tycker du att kuddarna i soffan känns helt fel och väldigt trötta och trista. Då är ju inte det ett så stort förändringsnummer, men kan göra mycket till rummet.
När jag arbetar med mina projekt så beställer jag oftast tyg och syr upp passande kuddar till soffan, sovrummet, matrummet mm.
Vad det gäller soffan så planerar jag oftast in minst fem kuddar till en normalstor soffa, därtill oftast någon/några kuddar till fåtöljen/fåtöljerna. Det kan vara ganska svårt att få ihop så många matchande kuddar hos leverantörer/butiker. Ja för jag vill ju att de färgmässigt och materialmässigt ska bilda en genomtänkt del.
Jag kan tycka att många leverantörer är väldigt dåliga på att tänka på att man inte bara vill ha en eller två kuddar som passar ihop, nej, utan kanske fem, eller flera.
Så går du ut i butiker så hittar du sällan en enhetlig skara fina kuddar. Med det menar jag en kuddhög som har färger, mönster, stil och material som går fint ihop. Ja, därför så plockar jag oftast ut tyger från agenturer som har genomtänkta kollektion.
Men ibland så har någon leverantör tänkt hela vägen och fått ihop kollektioner som uppfyller mina krav :)
Chhatwal & Jonsson såg jag hade en hel del kollektioner som blandar fint med passande färger, mönster och kvalitéer, se bilderna här. Bland deras kollektioner tycker jag att det skulle vara fint med ytterligare en kudde, en med en lite udda färg. Med det menar jag en mönstrad kudde med ytterligare en talande färg, som du antagligen också har som accentfärg där hemma. Jag hade nog slängt in deras blommig blå kudde i högen på första bilden. Hade brutit av fint kan jag tycka.
Se bara till så att den lite avikande kudden har några stänk av t ex den blå färgen.
Tänk på att alltför enhetligt kan bli trist.
 
Hoppas du förstår vad jag menar, annars så får du höra av dig och jag förklarar bättre :)
 
Ha en riktigt fin måndag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdekoration, Inredningsdetaljer, Inspiration, Kuddar, Kudde;

Kommentera inlägget här :