Veckorapport - Lite nytt har jag hunnit titta på

Hej på er, hur har ni det i grårusket, ja för inte sjutton är det väder som bjuder på vilja till utgång direkt. Men men det är november och mörkret har lagt sig över landet.
Själv har jag mest hållit mig på kontoret, skönt med kontorsarbeten och skissande på inredningar när det är blött ute.
 
Men i går rev jag av tre pressvisningar.
Morgonen börjades med en skön frukost uppe hos Lexington. Där kunde jag stänga ute novembervädret och det blev en lätt transporterad till en ljus och skön vår uppe på deras kontor. Som alltid visade dom nya sköna bäddtextilier, fint till dukningen och kanske att jag tycker att textilierna till vardagsrummet var snäppet lite elegantare än vad de brukar vara. Härliga material och sköna ljusa färger, precis vad man vill ha till våren, ja så var det!
Från Lexington var det inte så långt till Kungsklippan och Tres PR.Här tittade jag på en cool värmeljushållaren, Batman, av Åsa Hellberg. Fin belysning från Pholc, BKRD,  och Ledvanse som har en plafond som satts upp på väggen och gav ett fantasiskt fint sken, en jättefin väggdekoration helt enkelt. Detaljer, textilier och porslin från Fine Little Day, PotteryJo, Sthål, Kockums Jernverk, Axlings Linne bl a.
Sen iväg till Trendgruppen PR som bjöd på varm och god sopplunch, och genomgång av alla deras kunders nyheter.
Som Luxaflex gardintygs- och rullgardinskollektion, Maze Interiors brickbordet Minnie Mea Wood. Fina keramiskabänkskivor från Bricmate och sköna mattor från Ogeborg.
Iittalas nya färg för 2020, linne, presenterades på bl a Aalto vasen, vasen presenterades också i en ny lite gennerösare form.
Nya bord från DUX, design Claesson Koivisto Rune, olika höjder för att lätt passa in till t ex DUX sängarna.
En favorit för mig är Royal Copenhagen och de kommer med nyheter som några fat på fot mm.
Isa Deco visade sin nya kruka Ermitage, som hämtat inspiration från museet i Sankt Petersburg med samma namn.
Iittala visade nya skålar med namnet Kuru, finns i olika storlekar och i både glas och keramik, jättefina tycker jag.
Klassikern Swedish Grace från Rörstrand kommer som Gala, ja Swedish Grace Gala. Gala påminner mycket om en serie, Drottningholm också från Rörstrand, som jag har haft med mig ända sen jag flyttade hemiffån, fick den av mina föräldrar då.
Gillar tallrikarna fortfarande, och kvalitén är det absolut inget fel på, bara en tallrik som gått sönder på alla år, och den tappade jag i ett stengolv, så inte så konstigt. Och jag är absolut ingen som kör med finbestick, finglas och finporslin, använder allt närsomhelst, och kör allt i diskmaskinen, så undrar hur många gånger tallrikarna varit där inne :)
Sen så såg jag fåtöljen Karin från DUX, klädd i skinn i mildaste rosa, helt plötsligt tycker jag att den såg ju inte så dum ut.
Japp, det får räcka med bilder, och som vanligt, är det något du ser på bilderna som du undrar över så hör av dig, så hjälper jag dig så gott jag kan.
 
Fredag och snart helg. Det innebär för mig middag hemma hos en kompis ikväll tillsammans med andra kompisar, en samligt med kära vänner som känt varandra sen 80-talet! Kul!
 
Sen så blir det en lugn helg, med på sin höjd en fika på stan.
För sen ska jag ladda inför måndagen, då jag ska operera ryggen.
Ja, för nu ska ryggen och värken i benet fixas. Har haft problem med ryggskott från och till och sen i maj löjligt ont i högerbenet.
Det slog till ordentligt under en löprunda i maj och sen dess har nerverna tydligen legat i kläm i högerbenet.
Jobbigt att inte ha kunnat träna sen i maj, men nu sjutton ska det åtgärdas. Så nu håller jag tummarna att allt går bra!
 
Önskar dig en härlig fredag och helg! Kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Belysning, Bäddning, Inredning, Inredningsdetaljer, Inspiration, Kruka, Möbler, Nyheter, Porslin, Vas;

Kommentarer :

#1: Eva

Hej
De svarta stolarna med kudde i den 10:e bilden uppifrån - var hittar man dessa!?

Svar: Hej,
Stolarna heter Solfjädern och kommer från Gemla se här https://www.gemlaab.se/SOLFJADERN
Hälsningar
Annette
Annette

skriven

Kommentera inlägget här :