Min framtiden, och en liten smörtax

Att taxar ligger mig varmt om hjärtat är absolut ingen osanning, jag älskar de små liven.

Så inte så konstigt att jag fastnat för den fina lilla smörtaxen Signe.

Signe som är förebilden för smörtaxen har jag dessutom träffat flera gånger också, en riktig liten fining!

Det är Klong som presenterar ännu ett exklusivt och smart designobjekt för det dukade bordet. Smörtaxen Signe, formgiven av Straight Design Studio, är en modern tolkning av de små smörtaxarna som förr i tiden användes flitigt som avlastning för smörknivar.

En smörtax är en servisdel med gamla anor som traditionellt har använts för att lägga exempelvis smörknivar eller sylt- och marmeladskedar på, så att de inte kladdar ner dukar eller tallrikar. Smörtaxen har fått sitt namn av att den vanligen är avlång och har fyra ben. Det hundliknande uttrycket förstärktes dessutom ofta genom att smörtaxar gavs formen av just en liten skulpterad tax.

Straight Design Studios grundare och formgivare Viktor Erlandsson har både ett stort intresse för mat och en fascination för gamla bruksföremål.

– Inspirationen kommer främst från två håll, dels från min riktiga tax som så klart heter Signe, men också från min mormor som faktiskt också hette Signe i mellannamn. Mormor var en mästare i köket och smörtaxen fanns alltid med i hennes dukningar. Signe är inte bara ett praktiskt bruksföremål utan också en fin detalj både på det dukade bordet och på köksbänken, säger Viktor Erlandsson, formgivare och grundare Straight Design Studios.

Produktinformation Signe
Design: Straight Design Studio
Material: Mässing
Färg: Mässing eller nickelpläterad
Mått: L: 90 mm B: 30 mm H: 30 mm
Pris: 450 kronor per par

En alldeles utmärkt julklapp till den som gillar ett fint dukade bord.

Sen lite om min framtid. Det här får bli mitt sista blogginlägg på ett tag, eller kanske för alltid!? Jag vet faktiskt inte om jag ska blogga eller återuppta Instagram eller köra med nyhetsbrev eller något annat framöver. Men vad jag vet så tar bloggandet för mycket av min arbetstid just nu, och mina projekt och mitt arbete går ju alltid först. Ja, så därför måste ta en paus här , eller vad det nu blir.

Jag hoppas att jag hunnit ta ett beslut till våren 2022. Så håll utkik så syns vi förhoppningsvis framöver i någon form. Du som absolut inte vill missa mig framöver, sänd din mejladress till mig så hör jag av mig när jag bestämt mig, och var jag bestämt mig för, annette@dinarumstockholm.com.

Tills vi hörs igen, ha det fint! Kram, Annette!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inspiration, Smörtax;

Kommentera inlägget här :