Hemmagjord Granola

Här hemma finns det gott om tid numera. Så när jobben tryter är det tid för sånt som i vanliga fall kan vara svårt att hinna med, ja filosofera, baka och sånt.
Så häromdagen gjorde jag min supergoda Granola.
 
Granola är väldigt enkelt att göra själv, men det tar lite tid, och du kan variera den i oändlighet, och bäst av allt, du slipper socker och andra onyttigheter som ibland slinker med i det köpa.
 
Så här brukar jag göra, ungefär, för ibland så saknar jag något hemma och då struntar jag helt enkelt i det den gången, andra gånger kan det slinka ner något annat som jag är sugen på.
Ja, du gör som du vill.
 
2 dl helt bovete
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl hackad sötmandel
1 dl hackade hasselnötter
1/2 dl kokosflakes eller riven kokos
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
3 msk solorosolja eller annan vegetabilisk olja, brukar jag oftast utesluta
 
Sätt ugnen på 100-125 grader. Börja sen med att skölja den hela boveten, lägg det sen i vatten i ca 30 minuter, skölj igen och låt rinna av. Blanda boveten med alla övriga ingredienserna, sprid ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 1,5-2 tim, rör om då och då, det är klart när det känns torrt och fått lite färg.
Smaskens på lite fil!
 
Trevlig tisdag, kram! 
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Inredningsdesigner i köket, Inspiration, Matlagning, Matnyttigt;

Kommentera inlägget här :