Mina bästa råd som inredningsdesigner vid bostadsköp

Jag får så klart en massa frågor av mina kunder vad det gäller inredning och skapande av ett hem.
Ja, vika färger blir bäst/snyggast, vilken glans ska snickerier/väggar ha och varför, vika färger gäller nu, varför ska mattan vara så stor, vilken belysning ska vi ha m m. 
 
De mesta utav de här frågorna och funderingarna är ju saker som går att ändra på, om man skulle ångra sig eller vilja göra om det efter något år.
Men, det finns två saker som inte går att ändra när man väl kommit på plats till en ny våning/hus. Vet ni vilka?
Det är inte direkta inredningsfrågor, men ändå väldigt viktiga frågor för trivseln och känslan till det nya hemmet.
 
Jag pratar om läget och ljusinsläppet. 
 
Läget går ju inte att ändra på, våningen/huset ligger där det ligger och trivs man inte med läget/området så bör man tänka ett varv till tycker jag. För även om bostaden är superfin, så ska du ju ta dig dit dagligen också, och passera i omgivningarna som du inte riktigt gillar.
 
Samma sak med ljusinsläppet, är våningen/huset placerat åt norr, och man gillar ljuset, då är det också en sak att tänka på. För ljusinsläppet går heller inte att ändra.
Jag har faktiskt en gång flyttat från en jättefin bostad för att jag tyckte den var för mörk, jag älskar när ljuset flödar i mitt hem.
Det här var när jag var yngre och inte lärt mig det här ordentligt, och jag inte ville lyssna på mamma som kunde det här och faktiskt påpekade det hela. Men ung och dum, och jag fick lära mig av mitt misstag :)
 
Ja, det var två råd som jag gärna delar med mig när någon går i flyttankar.
 
Jag har egentligen ett råd till, som inte är riktigt lika viktigt kanske men kan vars svårt att ändra på, och det här ger en skön känsla och flöde till våningen.
Det jag tänker på är att jag tycker om att kunna gå runt i våningen, med det menar jag att det är en stor fördel om det finns flera ingångar till ett eller flera rum, så du kan gå runt helt enkelt. Ger som sagt ett skönt flöde till bostaden. Är du med!
 
Fredag igen och jag önskar dig en fin dag och en härlig helg, kram!
Bilder från Norm Architects
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Att tänka på, Bostadsköp, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Inspiration;

Kommentera inlägget här :