Veckorapport - Smycken, jullunch och nyheter

Den här veckan har inneburit alltifrån projektjobb till pressfrukost till jullunch med polkagristillverkning och paketinslagning.
 
Och... Jo man tackar, det har också glimmat till och bjudits på strålande sol under veckan, i alla fall ett par dagar. 
Ute på stan uppmärksammade jag också att jag nog aldrig sett Humlegården så välstädad en höst. De där lövblåsarmaskinerna gör ju ett superjobb.
I måndags såg jag också att julgranen stod på plats på Stureplan. Den kommer som vanligt att lysa upp fint i mörkret. Liksom älgarna på Nybroplan, som också står på plats. Ganska mysigt ändå med alla fina juldekoration som nu glittrar ikapp på stan.
I tisdags började jag dagen med en pressfrukost på Nobelmuseet. Det var Läkare Utan Gränsers som visade en smyckesinstallation.
Kollektionen, som består av smycken gjutna i form av läkemedel, har tagits fram av alumni från Beckmans Designhögskola och uppmärksammar att miljontals människor inte har tillgång till livsviktig medicin på grund av att den är för dyr.
 
Läkare Utan Gränser tilldelades Nobels fredspris 1999. Med pengarna från priset drogs en kampanj igång för att öka tillgången till livsviktig medicin, under parollen ”läkemedel ska inte vara en lyxvara!”. I dag, 20 år senare, har alltså elever som gått på Beckmans Designhögskola skapat lyxsmycken inspirerade av formerna hos läkemedel. Satsningen är ett led i att skapa ytterligare uppmärksamhet kring att miljontals människor runt om i världen fortfarande dör för att livräddande läkemedel är för dyra. 
Smyckena går att se på Nobelprismuseet mellan den 5 november – 1 december.
Varit förbi på H&M Home för att köpa några saker och passade också på att titta på lite utav deras julprodukter. Fina matta julkulor såg jag, porslin med julstjärnor, bäddset som passar fint till julbädden, om man gillar att piffa den i säsong. Fina ostronfat och ytterkrukor, som de ofta har fina, passar ju minst lika fint året om.
Generellt så kan jag säga att den här julen drar mera åt det naturliga, och många leverantörer har också satsat på en lite mera okonstlad och vilsam jul. Inte så mycket glitter, bling och starka färger alltså, utan mera av trä, mossa, kvistar, matta kulor och fina fällar. 
Men på tal om H&M Home så ska du hålla utkik den 14 november. För då släpper H&M Home sitt första designsamarbete. Först ut är Jonathan Adler, ni vet han som vågar ta ut svängarna på sina möbler och detaljer, ingen lblyg viol alltså. Spännande!
Jag kommer att visa delar av kollektionen i nästa vecka, så titta in då igen!
Jag har också varit på min första jullunch för i år. Det var Åhléns som bjöd in till jullunch på Nyloftet på Skansen, med ett julbord som inte saknade något, så mycket gott! produktvisning av deras jul, polkagristillverkning och paketinslagning. Så mysigt och fint ordnar! Även om jag fick dra ner mössan långt ner över öronen, för duggregnet, när jag gick till Skansen så har nu julstämningen landat hos mig helt klart!
Tack Åhléns och Presskontakterna!
Idag fredag har Kakelspecialisten Projekt bjudit in till Italiensklunch med en trend- och nyhetsspaning från deras besök på den stora kakelmässan Cersaie i Bolonga för var några veckor sen.
Vad jag får reda på om trenderna inom kakel får jag berättar om i nästa vecka, så håll utkik.
 
Snart dags för helg igen. Jag ska bland annat fira en tjej i familjen som fyller 9 år, och hon är kvar lite i Halloween fortfarande, så temat och klädsel, lite läskigt! :)
Annars så blir det lugnt, med kanske en lunch på stan och en fika på Rosendal Trädgård.
 
Hoppas du får en härlig fredag och helg, kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Bäddset, Inredningdesigner, Jul, Pressfrukost, Smycken, Stockholm, Ytterkruka;

Kommentera inlägget här :