Att hänga tavlor

Jag får ofta frågor som, hur ska vi hänga våra tavlor, hur ska man tänka när man hänger tavlor? 
Ja, det beror så klart väldigt mycket på miljön och vad man har för tavlor. Men här några idéer på hur man kan tänka och hur man kan hänga sina tavlor.
 
Ha en härlig tisdag!
 
En bild kan så klart delas upp i tre, eller flera delar. Som här där hästen dragits upp rejält och sen delats i tre delar, där sen varje del ramats in i tre snygga ramar. 
Här är temat mode på alla bilder. Sen har de ramats in i ramar som passar varandra fint. Upphängningen är sen inte så traditionell utan en del av tavlorna hänger under/bakom sängen. Riktigt snyggt på den starkt målade väggen där tavlans motiv snyggt kommer fram.
En tavla kan lika gärna stå på golvet, lutad mot väggen. Känns lite mer artistiskt.
Två tavlor över sängen, där motiven på tavlorna följer upp färgen på sängens kuddar.
En hel vägg med inramade kartor. Alla kartor har likadana ramar, ger ett maffigt och stiligt uttryck.
Här har man satt små tavlor, i en serie som håller ihop, runt öppningen till nästa rum.
Cool temavägg där motiven på alla tavlorna är målade damer. Kanske att de flesta tycker att den här stilen på tavlor är lite tacky när man ser en sån här tavla, men i grupp så tycker i alla fall jag att det blir hur coolt som helst.
Tavlor ända upp till taket ger rymd, och är taket snett, som här, varför inte följa den linjen.
En trappvägg är perfekt för familjebilder, enhetliga svart ramar ger en modern känsla. Här är också det svart/vita ett tema, vita väggar, svart/vita bilder, svarta ramar, svart räcke, svarta trappsteg och en svart kant på mattan.
Bilder från HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Idéer, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inspiration, Tavelhäng, Tavlor;

Kommentera inlägget här :