Att inte tänka så traditionellt när du inreder

När jag startar upp ett arbete med en ny kund, en kund som jag ska hjälpa med inredningen, hemma eller på företaget. Då startar jag med en av de viktigaste delarna i mitt arbete, det första mötet, mötet då vi sitter ner och pratar om deras förväntningar och visioner.

Ja, det är faktiskt ett av de viktigaste stegen i hela processen. För har jag inte skapat mig en förståelse om just kundens förväntningar och sätt att leva så kan jag aldrig göra ett bra jobb, lämna ett färdigt jobb som motsvarar kundens vision.

Under mötet är det att lyssna in, men också styra in på vägar som de kanske har svårt att se. 

En sak som jag väldigt många gånger har fått mina kunder att få upp ögonen för är att hur de lever måste anpassas till vad de behöver i hemmet.

Ja, så man inte bara trallar på i det traditionella, så som det alltid varit, sånt som man burit med sig från föräldrar, vänner eller vad det kan komma ifrån.

Jag vet inte hur många gånger som min kund har sagt att de vill fylla ut ett utrymme med någon bokhylla t ex. Visst jättebra, om man har en massa böcker, men om inte, varför? Eller om man läser mycket, eller gillar att sitta och lyssna på musik, eller bara sitta och chilla, varför har man då inte en sån skön plats? 

Det här kan verka självklart, men det är det inte. Gå till dig själv, titta runtomkring dig där hemma, jag tror att du säkert kan ifrågasätta något utrymme. Som aldrig används, en fåtölj som aldrig någon sitter i, ett skåp som ingen gillar och bara står i vägen eller något som inte är riktigt anpassat till det som det är tänkt. 

Ett gott råd är att skapa de utrymmen och det hem som du vill ha, inte hur traditionen eller vänner kanske säger.

Se den här sköna platsen, perfekt för dig som gillar att läsa, lyssna på musik, chilla med någon. Så mycket skönare än en njurformad soffa med låg rygg, som i och för sig är snygg, men bekväm, nja.

Eller, vem säger att man måste ha en soffa. När fyra fåtöljer runt ett bord kan vara så mycket mera perfekt i ditt liv, coolare och skönare. Ja vem sitter inte hellre i en skön fåtölj än på rad i en soffa.
Ja, lyft blicken och se dina behov och önskningar utefter ditt liv. Ett hem ska man leva i, ha bekvämt, inte bara snyggt att se på bild, så tycker jag.
 
Fin fredag och helg önskar jag dig!
 
Bilder från Slettvoll
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Fåtölj, Heminredning, Idé, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsidéer, Inredningsprojekt, Inspiration, Loungefåtölj, Våga mer i inredningen;

Kommentera inlägget här :