Veckorapport - Nyheter

Den här veckan börjar nyheterna droppa in på riktigt och pressvisningarnas tid är i full gång för året. Ja, för så är det i min bransch, design, form och inredning, början av året då är det högtryck. Mässorna duggar tätt liksom alla visningar och mingel med nyheter är som tätast från den här veckan fram till mitten av februari. Jättekul, spännande och mycket intensivt.
 
I måndags var jag på Stefan Nilssons, Stora Trenddagen, som alltid är både roligt och intressant. Stefan kör Stora Trenddagen varje år, i januari, missa inte nästa år om du gillar trender och design.
I år fick vi veta att det bubblar om; i år är det ett allvarligt år, klimathotet, butiksdöden, anti-uppkoppling, sexet minskar, Influencernas död, Netflix får stryk av böcker, vi slutar fota allt vi ska äta och vi börjar prata med varandra igen, trevligt säger jag. Inredningen har flera spår som vanligt, men personliga ska vi vara liksom miljömedvetna. Och vi kommer kanske tapetsera ett rum med en tapet som inte släpper igenom Wifi!? Jag ser en hel del tokroligt i färger och 80-tal. Men som jag alltid tycker vad det gäller inredning, din inredning i ditt hem och ska var personligt och rätt för dig, ingen annan!
Under tisdagen var jag ute på Formexmässan och tittade på lite nyheter som är på ingång nu, och du ser det i butikerna till våren. Under infoträffen pratades det även här om butiksdöden och internethandelns framfart. Gäst Influencer är den minst sagt färgstarka 

Zandra Rhodes, som är en legendar i designvärlden. Hennes färgrika, flödande kläder har klätt kungligheter som Prinsessan Diana av Wales och världskändisar som Debbie Harry, Kylie Minogue och Helen Mirren. Vid 78 års ålder är hon fortfarande lika aktuell - med bland annat nya kollektioner och ett eget museum och just nu är hon dessutom omtalad för ett av Freddy Mercurys klädesplagg i den nya filmen "Bohemian Rhapsody". 

 Hon hade gjort entrémontern, färgglad och rolig.

Torsdagsmorgon bjöds det på härlig frukost och visning av Orrefors och Kosta Bodas nyheter. 

Bl a så visades nyheterna i serien Carat, design Lena Bergström, som har utökats med tallrikar.

 

En ny vas, Bloom, design Lisa Hilland, min favorit bland nyheterna. Superfin...! och så fin för bara några få blommor. 
Idag är det fullt fokus på att leta produkter och planera bilder till ett kommande tidningsjobb, styling av bilder för ett magasin. Sen så, är det dags för helg och två lata dagar, härligt!
Trevlig helg, kram!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Framtid, Glas, Inrednig, Inredningsdesigner, Inredningsprojekt, Inspiration, Ljusstake., Nyheter 2019, Tallrik, Vas;

Kommentera inlägget här :