Veckorapport - Nyheter

Då är veckan avklarad likson den första månaden av 2019. Ja januari avklarad, bara februari och mars kvar att dra sig igenom. Jag vill absolut inte påskynda tiden, varför ska man göra det undrar jag. Men om jag ska få beklaga mig lite lite, så måste jag ju säga att januari, februari och mars gör sig inte till några favorit månader hos mig. Men som sagt 1/3 del är nu avklarad av de här små gråa och lite kyliga månaderna. 
Men tur att det i min bransch i alla fall händer en massa roligt just nu, mässor, pressvisningar, nyheter, nyheter och nyheter, mingel och fester i nästan veckorna 3.
Den här veckan har jag förutom att jag haft ett stor stylingjobb/fotografering hemma hos mig. Ja, det blir rörigt som tusen, men det blir ändå så mycket roligare och finare att fota i en våning än i en studio.
 
Jag har också varit på en lunchpresentation hos Design House Stockholm. Vi åt lunch vid Gondolen, och gick sen ner en trappa till Design House Stockholms kontor. Trots det lite trista vädret så är utsikten inte så dålig! ...och roligt att kunna se hur det går med Slussenbygget lite från ovan.
Här var det sen bara att klämma och känna på alla nyheter. Många var dom, som: matta, porslin, hopfällbart bord, lampor, vaser, sideboard, bockbord, klädhängare, serveringsvagn, växtplats, rumsdoft.
Allt på ingång till butikerna. Här ett bildsvep, för att visa vad som kommer.
Som vanligt, undrar du över någon produkt är det bara att du hör av dig.
Jag har också hunnit med en visning av Hallwylska Museets nya utställning Plateaux - bordets primadonnor.
En utställning där Charlotte Birnbaum presenterar sina bordsskulpturer, skapade genom att udda delar av porslin, metall och glas monterats ihop. Charlotte har hämtat sin inspiration till sina bordsskulpturer från den bortglömda sockerkonsten som en gång i tiden prydde varje fashionabel bankett.
 
Charlotte är medlem av Gastronomiska akademien (tallrik 9) och författare till en rad böcker om mat och konst. Hon är redaktör för bokserien On the Table (Sternberg Press, New York). 
 
Jag har tittat på hennes skulpturer vid ett tidigare tillfäll (se HÄR) men de går att tittas på flera gånger, och när de visas i ett av mina favorit museum i stan så missar inte jag.
Utställningen visas fram till 3 mars.
Nu är det snart dags att stänga ner arbetsveckan och bädda inför nästa vecka, Stockholm Design Week 2019. Med möbelmässa, nyheter och ett schema som heter duga.
Önskar dig en undrbar helg, kram!
Taggar: Annette Eriksson, Design House Stockholm, Dina Rum Stockholm, Hallwylska, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsidéer, Inredningsprojekt, Inspiration, Nyheter 2019, Slussen;

Kommentera inlägget här :