Välkommen till biosfären

I går var jag på en lite annorlunda frukost och pressvisning hos Svenskt Tenn, annorlunda, spännande och så viktig! 
 
Välkommen till biosfären heter Svenskt Tenns ny utställning. Där du bl a får veta att du består av biomassa och att regnskogen, korallrev och hav kan omvandlas till pengar.
 
Frågor som behandlas är vårt förhållande till biosfären, det tunna skikt runt jorden där vi lever, och själva förutsättningen för människans existens. Om den komplexa relationen mellan klimatförändringar, normer, etik och ekonomi. Allt detta tolkas och visualiseras av konstnärerna Lars Arrhenius och Eric Ericson i samarbete med Svenskt Tenns kurator Karin Södergren.
 
Det här är verkligen en utställning som jag vill rekommendera. En utställning där lättförståelig fakta blandas med underfundig satir.
Bra gjort, för det kan ibland vara ganska svårt att förstå forskarnas resultat, svåra texter och så, tycker jag. Men inte här, enkelt, klart och lättbegripligt!
 
Jag tycker ofta att jag hör, när klimat och förändringar av personers egna beslut och förändringar kommer på tal - vad hjälper det vad jag gör!? Men kom igen nu!... det är klart att det hjälper vad du gör. Sjutton så viktigt att vi alla tar vårt ansvar, ja, att vi börjar med oss själva när det kommer till förändringar. För förändringarna blir ju tunga och ger tyngd om vi alla arbetar tillsammans. Du och du och du och du... då blir vi så klart många till sist, och då förändrar vi normer och vår planet. Det här måste vara ett lagarbete, eller hur!? Ja så ser jag det hela. Håller du med? 
Jag vet, nu lät jag som en predikant :) men det här tycker jag är viktigt!
 
Missa nu inte utställningen om du är i närheten, utställningen öppnar idag 23/8 och pågår fram till 27/10 hos Svenskt Tenn.
Igår bjöd Indiska på lunch i deras nya showroom. Där de också visade höstens fina inredningsnyheter. Alltifrån porslin till textilier.... och mode så klart, men jag fokuserar ju alltid på mitt ämne, inredning. Se här!
Idag fredag ska jag iväg på en visning, Pappelina, det får jag berätta mer om i nästa vecka.
 
Efter det blir det genomgång och arbete med ett inredningsprojekt som jag håller på med.
 
Sen helg och sovmornar, kan jag inte annat är gilla! 
 
Ha en fin fredag och sen en riktigt skön helg! Stor kram! 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Biosfären, Dina Rum Stockholm, Indiska, Inredningsdesigner, Inspiration, Miljö, Planeten jorden, Svenskt Tenn, Utställning;

Kommentera inlägget här :