Veckorapport, tyger, utställning och lampor

Idag tänkte jag skriva ihop en snabb veckorapport. Ja veckan är inte slut ännu, och idag ska jag bl a och lyssna på en trendrapport vad det gäller kakel, men det får jag återkomma om i nästa vecka.
Den här veckan har jag, förutom mitt jobb med att avsluta ett större inredningsprojekt, varit på några visningar.
I måndags visade Designer Guilds sin SS19 kollektion. Som vanligt fin, men jag tycker nog att den var något mera dämpad i färgstämningen än vad  jag är van vid. Men som vanligt många fina mönster, men också superfina mera "skräddade" tyger, ja mindre mönster. Här en del från Designers Guild, John Derian, Christian Lacroix, ja de ingår flera namn under deras paraply.
Igår var jag på pressvisning av Hallwylska museets julutställning Krakows Julkrubbor. Så fantastiska julkrubbor! Det var inte utan att ögonen fick sitt glitter och färgprakt där inne. Att gå in i, förövrigt ett av mina favoritmuseum i stan, till en så vacker färg och glittersprakande utställning från ett väldigt grått, dimmigt och fuktigt Stockholm kändes underbart. Extra kul var det också att det är min granne Anna Glowacki som står som producerat för utställningen.
 
Under andra hälften av 1800-talet grundades det inom bygg- och murarmästarföreningen i Krakow ett nytt skrå - krubbtillverkare. Varje år sedan 1937 arrangerar Historiska museet i Krakow en populär tävling om att göra den vackraste krubban. Tävlingen äger rum den första torsdagen i december vid statyn av Adam Mickiewicz på stora torget i Krakow. På tävlingsdagen går alla deltagare i procession med sina bidrag från statyn till Historiska museet på torget, där de bedöms av en jury. Julkrubborna ställs sedan ut till allmän beskådning på museet.
 
Missa inte, och ta med de små också, för jag är övertygad att det här är en utställning som är lika uppskattad för både den lilla och stora museibesökaren. Här vaknar verkligen skapar och pysselglädjen.
På torsdagskvällen var jag bjuden till en visning med efterföljande middag på restaurant Hillenberg/Gallerietat. Här visades två nya produktserier BOA & VIRVEL, i design av Gert Wingårdh, Sara Helder och Ingegerd Råman i samarbete med småländska Örsjö Belysning. En serie i papper och den andra i läder. Två helt olika uttryck och utföranden, men två lika spännande serier. 
Gert Wingårdh och Sara Helders Boa i läder finns som Pendel, Up-light golv och Läslampa golv.
Ingegerd Råmans Virvel i papper finns som två olika Pendellampor
Lamporna finns till försäljning från och med våren 2019.  
Avslutar med en bild på den supergoda torskryggen vi bjöds på hos Restaurant Hillenberg/Gallerietat och önskar dig en underbar helg! Kram!
Publicerat i VECKORAPPORT
Taggar: Annette Eriksson / Belysning / Dina Rum Stockholm / Inrednig / Inredningsdesigner / Inredningsdetalj / Inredningshjälp / Inredningsprojekt / Inspiration / Läder / Nyheter / Nyheter 2019 / Papper / Textil / Tyger / Utställning.