Mattkollektionen Zen väcker barndomsminnen

Härom dagen visade jag en bilder, HÄR, från min rundvandring bland höstens/vinterns nyheter. En bild var på mattan Zen.
När jag såg de här mattorna kom jag att tänka på min barndom och på landställe som jag höll till på under somrarna. För där fanns det grusgångar som ofta krattades fina med mönster, likadana mönster som de här mattorna har. Jag minns att jag inte ville gå på gångarna när de var krattade, för det var så fina, jag ville ju inte förstöra mönstren. Så kul att ibland, och på så oväntade sätt, slängas tillbaka till barndomen.
 
Min förra bild var kanske inte den tydligaste, så här kommer några till på den fina kollektionen.
 
Det är mattföretaget Ogeborg som inlett ett nytt designsamarbete med arkitekten och designern Axel Bjurström som formgett de fina mattorna i Zen kollektionen.  
 
Inspirationen för mattan Zen är hämtad från den japanska zenträdgården, där ett av grundelementen är grus eller sand som krattas i olika mönster och formationer. Mattorna, som är handtuftade i 100 % ofärgad ull, efterliknar det krattade gruset där nivåskillnaderna skapar ett taktilt och tydligt mönster, trots den monokroma färgskalan. Mattans mönster uppstår genom det tuftade ullgarnet som är både skuret och loopat med en 3D-teknik, och dess karaktär förstärks genom tuftens varierande höjd. Mattkollektionen Zen finns i fem naturliga färgställningar och kan beställas i önskad storlek. Pris från 7500 kr/kvm.
 
Ha en fin tisdag! Min tisdag kommer till stor del bestå av att springa runt till olika presskontor för att titta på AW18, rapport kommer! 
 
Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: AW18 / Annette Eriksson / Dina Rum Stockholm / Inredning / Inredningdesigner / Inredningsdetalj / Inredningshjälp / Inredningsprojekt / Inspiration / Matta / Nyheter / Ogeborg / Zen