Zucchiniplättar med vitlöksyoghurt

MATNYTTIGT / Dina Rum Stockholm, Enkelt, Inredningsdesigner i köket, Matlagning, Matnyttigt, Maträtt, Vegitarisk, Zucchini / Permalink / 0
Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
Idag en plättlätt zucchinirätt, Zucchiniplättar, extra goda med vitlöksyourghurt och sallad.
 
Ca 10-12 stycken zucchiniplättar:
1 zucchini ca 300 g
3 salladslökar
1-1/2 röd chili, beroende på styrkan, kan ju vara väldigt olika
150 g fetaost
knappt 1/2 masked fiberhusk (ett glutenfritt alt till vetemjöl) eller 1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 dl finskuren dill
Salt & nymalen svartpeppar
neutral olja till stekning 
 
Gör så här:
Riv zucchinin grovt, lägg rivet i ett durkslag och krama ut vätskan. Finhacka salladslöken och chilin. Smula fetaosten.
 
Vispa ihop fiberhusken och äggen, låt stå och sväll ca 10 min, blanda med zucchini, salladslök, fetaost, chili, dill, salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet.
 
Stek plättarna i rikligt med olja ca 2 minuter per sida, eller tills plättarna fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
 
Servera med:
Vitlöksyoghurt, blanda ca 1 dl yoghurt med 1-2 pressade vitlöksklyftor
Körsbärstomater och grönsallad, eller grönsaker som du gillar
Supergott! Smaklig plättlätt rätt och en härlig söndag! Kram!
Till top