Zucchinipasta med broccolipesto och halloumi

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
Om du inte redan testat zuccinipasta med broccolipesto och halloumi så är det något som jag kan rekommendera, här har du mitt recept.
 
Broccolipesto, ca 4 personer
250 g broccoli
1 dl pumpakärnor
1-2 klyftor vitlök
50 g Pecorinoost eller parmesanost
1 näve basilikablad
1 dl olivolja
1/2 citron, saften
Salt & peppar 
 
Koka broccolin i mindre buketter ca 2-3 min, sila av vattnet och lägg i en matberedare eller mixer. Tillsätt alla ingredienser. Mixa ihop till en pesto.
Zucchinipasta
Svarva/hyvla 2 zucchini till långa band.
Koka upp lättsaltat vatten, lägg i zucchinin, koka snabbt, max en minut. Häll av i ett durkslag, blanda zucchinin med broccolipeston. 
 
Medan vattnet kokar upp stek några halloumiskivor, som du sen lägger på zucchinipastan. 
En favoriträtt för mig! Smaklig måltid och trevlig söndag, kram!
Publicerat i MATNYTTIGT
Taggar: Broccolipesto / Dina Rum Stockholm / Enkel matlagning / Enkelt / Halloumi / Inredningsdesigner i köket / Matlagning / Nyttigt / Vegetariskmatlagning / Veggo / Zucchini