Matnyttigt - Matjessill med brynt smör

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
Sommartiden är för mig lika med silltider. Och häromdagen testade jag Matjessill med brynt smör och annat smått och gott. Tänkt att lite brynt smör kunde göra så mycket åt en redan god enkel rätt. Tänkte genast att jag måste dela med mig till dig som ännu inte testat, gör såhär:
 
Koka färskpotatis och låt svalna, koka 2 ägg och låt svalna, bryn lite smör och låt svalna lite.
Dela potatisen i mindre bitar, hacka äggen, dela några Matjessillsfiléer, skär fina små bitar av 1/2 gurka, skiva ett knippe rädisor.
Lägg upp på ett serveringsfat och klicka ut gräddfil och strö över rejält med hackad gräslök och dill. Till sist häll över det brynta smöret.
Hur mycket du vill ha av allt låter jag dig själv bestämma.
Supergott, superenkelt, smaklig måltid och trevlig söndag!
Publicerat i MATNYTTIGT
Taggar: Annette Eriksson / Dina Rum Stockholm / Enkel matlagning / Inredning / Inredningsdesigner i köket / Mat / Matjesill / Matnyttigt