En närmare titt på Ikeas kollektionen Omedelbar av Bea Åkerlund

Som jag berättat tidigare så släpper Ikea kollektionen Omedelbar av stylisten och modeaktivisten Bea Åkerlund den 9 mars. En kollektion som består av 35 inredningsdetaljer och möbler, alltifrån läppformade kuddar, hattvaser, min favorit i kollektionen, 3D-printade händer, sängkläder och fåtöljer. En nyckelingrediens i formspråket har varit att leka med mått och storlekar, en annan att bryta konventioner. Som en röd tråd löper också Beas personliga livsmotto: B WHO YOU ARE. 

– Jag har haft en tydlig vision för den här kollektionen, från början till slut. Jag hoppas den kan inspirera människor att tänka utanför boxen, få dem att våga ta risker, ha kul och köpa något de aldrig förväntat sig kunna hitta på IKEA. Enkelt uttryckt – få människor att leva lite, säger Bea Åkerlund. 

Bea Åkerlund beskriver sig själv som en modeaktivist som rör sig mellan film, mode- och musikvärlden. Hon är känd som en inflytelserik stylist och kostymör i branschen, och har samarbetat med bland annat Madonna, Beyoncé, Lady Gaga och Rihanna. Omedelbar ska ge en inblick i Beas magiska värld och uppmuntrar alla att tro på sin egen förmåga.

– B WHO YOU ARE handlar om att omfamna sig själv, oavsett vad alla andra tycker. Det handlar om individualitet och kreativitet – två viktiga hörnstenar i Omedelbar, säger Bea Åkerlund.

Så sant säger jag. Även om den här kollektionen är ganska långt ifrån min smak så älskar jag hennes livsmotto. Det känns också extra viktigt idag kan jag tycka, idag då man nästan blir stenad om man inte tycker eller är som den stora massan. Idag då jag tycker att nivåerna på diskussionerna behöver höjas rejält, och lämna sandlådenivån. Vi måste bli mera tillåtande till olikheter och alla stilar. Att vara vänlig och medmänsklig på riktigt, inte bara säga att man är det, förstår ni skillnaden?

Måndag och veckan är i full gång efter en lång skön ledighet. Lite trögt gick det första timmen, men nu går det undan. Ha en fin måndag, kram!

Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: Annette Eriksson / BeaforIkea / BeaÅkerlund / Dina Rum Stockholm / Ikea / Inedningsdetalj / Inredning. / Inredningsdesigner / Inredningshjälp / Inspiration / Omedelbar