Stockholm Design Week 2018

Första dagen avklarad på Stockholm Design Week 2018. Det är så många visningar under den här veckan så hälften vore lagom. Och jag kommer nog att gå på ungefär hälften av allt som visas, och ni får så klart hänga med.
 
Idag började jag med pressfrukost på Svenskt Tenns tesalong, en favorit. Anledningen till pressfrukosten var deras nya utställning "Ten textile Talents". Utställningen öppnar upp för en ny mönstervärld med influenser från Asien, Europa och Nordamerika när Svenskt Tenn bjöd in designstudenter från olika delar av världen att skapa nutida tolkningar av Josef Franks klassiska mönster.
Tre av de nya mönstren kommer nu också att säljas som metervara och som textila inredningsprodukter i Svenskt Tenns ordinarie sortiment. Rolig och spännande utställning som pågår till 13 mars, missa inte om du gillar textilier och Josef Frank.
Lunchpressvisning var det på Hay Market, det var Fogia som visade alla sina nyheter för 2018. Fogia som verkligen ändrat sortiment de senaste åren. Du som känner Fogia från så där 6-7 år sen skulle inte känna igen företagets produkter idag. De har gått från ganska klassiska till betydligt mera moderna. Här en del av nyheterna.
Norska Northern är från början ett designföretag som gjort belysning, vilket de fortfarande gör, men i år har de också tagit steget till ett lifestyle företag. Ja, nytt är alltså att de numera också gör möbler och inredningsdetaljer. De pressenterade en massa nyheter, alltifrån soffor och skrivbord till barskåp och inredningsdetaljer, men också några fina roliga lampor. Ska bli intressant att följa deras utveckling. 
Imorgon öppnar möbelmässan eller Stockholm Furniture & Light Fair och jag kommer att vara där ute hela dagen. Följ mig på Instagram @annetteesoninredningsdesigner eller kolla in här på bloggen under onsdagen för att se vad jag ser där ute. Happy Stockholm Design Week 2018 säger jag!
Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: Dina Rum Stockholm / Inredning. / Inredningsdesigner / Inredningshjälp / Inspiration / Nyheter / Nyheter2018 / Pressvisning / SDW2018