Rödbetsbiffar

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen. 
Mina rödbetsbiffar/-burgare slänger du ihop relativt enkelt, och utdelningen är på topp, supergoda och nyttiga!
 
Du behöver:
3-4 rödbetor
200 g fetaost 
1 gul lök
3-4 färska champinjoner, hackade
2 ägg
2,5 dl havregryn
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja

Färsk basilika, hackad, jag gillar basilika så jag tar ca 1/2 kruka
Cayennepeppar/färsk chili/chiliflakes, uteslut om du Inte vill ha lite hetta, jag gillar hetta i maten
salt och peppar
 
Skala rödbetorna och löken, grovriv dem med ett rivjärn. Blanda ihop med de övriga ingredienserna. Låt stå i minst en halvtimme, gärna längre. Stek biffarna på medelvärme.
Servera med bröd, som du steker på lite snabbt, och tillbehör som du gillar, så som avokado, salladsblad, rödlök, mango, vitlöksstekt svamp och balsamvinäger eller annan dressing.
Biffarna är jättegoda till bara en sallad också. Och dagen efter är de nästan ännu godare, så rester är bara positivt här.
Smaklig måltid
Taggar: Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner i köket, Inspiration, Matlagning, Matnyttigt, Rödbettor, Rödbettsburgare, Vegitarisk;

Kommentera inlägget här :