Fröblandning

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat.
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen. 
Jag är en storkonsument av sallader och grönsaker, jag tror inte att det går en dag utan att jag äter en näve färsk spenat/grönsallad blandat med tomater, blomkål, broccoli, gurka, purjolök eller vad jag har för grönsaker hemma för dagen. Över droppar jag alltid lite olivolja och sist men inte minst så strör jag över min egengjorda fröblandning. 
 
Och idag tänkte jag ge er mitt recept på min superenkla fröblandning. Nyttigt, gott, enkelt och höjer verkligen en enkel grönsallad.
 
1 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl rostade kokosflakes
2 msk linfrön
1 msk chiliflakes
 
Rosta alla ingredienser i en stekpanna, i två omgångar om stekpannan inte är så stor, på medelvärme i några minuter. Passa så det inte bränns, de ska bara få lite färg. Sen är det bara att hälla upp på ett fat för att svalna innan du häller upp på en flaska t ex.
 
Den här blandningen kan ändras på massor av sett, ja det är bara att utesluta de fröerna som du inte gillar och istället lägga till de du gillar.
Jag brukar ta vad jag har hemma. Ibland har jag också i mellonkärnor, hampafrön, svarta sesamfrön, hackade hasselnötter och ibland bränner jag av lite färsk hackad chili istället för chiliflakes, ja, blanda hur du vill helt enkelt.
 
Publicerat i MATNYTTIGT
Taggar: Fröblandning / Inspiration / Matlagning / Matnyttigt / Matplats / Mittrecept / Recept / Salladstillbehör