Varför inte anlita en inredningsdesigner / inredare

Den här underbara sommaren börjar närma sig sitt slut, kontoren fylls med folk igen och barn med nya ryggor ses på väg till första skoldagen. Ja hösten är i antågande och dagarna fylls med en massa saker och många har svårt att hinna med allt, känns det igen.
 
När mina kunder kommer till mig får jag ofta höra att man inte hinner få till det där hemmet man så gärna vill ha.  
Så kanske inte så konstigt att många idag prioriterar och köper tjänster som mina. Ja helt enkelt för att istället lägga ner sin lediga tid på barn/familj/vänner/hobby/träning istället för inredningen.
En annan stor del av mina kunder har också tröttnat på alla felköp, som blir dyrt, eller inte kan få saker att passa ihop, inte kan helt enkelt, en inte heller så kul situation i en stressad vardag. 
 
Men det är många som undrar hur en inredningsdesigner/inredare arbetar, och jag får ofta frågor som
 
- är det lönt att anlita en inredningsdesigner?
- kan jag köpa bara några inspirationstimmar?
- kan du hjälpa mig att inreda och färgsätta hela mitt nya hus/lägenhet?
- kan du inreda mitt företag/restaurang så det stämmer med vår image?
- kan du inreda min nya våning så den är inflyttningsklar när jag kommer hem efter min resa?
- kan jag ha dig som bollplank under vår lägenhetsrenovering eller vårt husbygge?
- mitt hem är snyggt men saknar värme/spänning, kan du styla till det så det blir mer personligt?

Ja frågorna är många, men svaret är alltid detsamma från mig.... Ja visst, inga problem!

Mina kunder har olika behov och önskemål och jag arbetar självklart alltid utefter kundens önskemål och unika behov. Och visst går inredning att anpassa efter alla plånböcker.
 
Men eftersom frågorna är många så tänkte jag här visa lite kortfattat hur en typisk inredningstjänst kan se ut hos mig.  
 
Inredningsuppdrag

Arbetet börjar alltid med att jag tillsammans med dig gå igenom dina önskemål, behov och krav på ditt boende. Utifrån mötet presenterar jag sedan en offert med samtliga kostnader på mitt arbete. Efter godkännande av offerten startar jag mitt arbete, eventuellt behövs det ytterligare något/några avstämningsmöten innan vi träffas för presentation av färdigt förslag. Ett förslag som presenteras med inspirationspannå/moodboard, förslag på möblering, produkter, färg- och ljussättning, textilier, accessoarer, inköpslistor, priser, eller vad just ditt projekt innebär.

Min timdebitering är 1 250 kronor inkl moms. Eftersom alla projekt ser olika ut så är det omöjligt att i det här skedet ge ett pris, men mellan tummen och pekfingret så brukar min timdebitering sluta på runt 10 000 kronor per rum.

Efter presentationen av förslaget väljer en del kunder att gå vidare själva med inköp och övrigt, utifrån mitt förslag. Eller så vill man ha hjälp med inköp, offertintagningar, projektledning av hantverkare och färdigställande av hela projektet. En offert presenteras då separat på dessa kostnader. 

Som inredningsdesigner får jag hos, inte alla, men många leverantörer och företag inredarrabatt, brukar ligga på runt 10-25%. En rabatt som till största del går tillbaka till mina kunder, när inköpen sköts av mig.

Att här ge ett pris är så klart helt omöjligt, med tanke på att alla projekt skiljer sig milsvis åt. 
 
Ja mina projekt och uppdrag se väldigt olika ut, och kan vara både stora och små. Men allt handlar om inredning och rummets design. Så tveka inte att höra av dig om du går i inredningstankar.

Du kan läsa mera om mig, mitt arbete, mina tankar kring inredning och titta på bilder från mina tidigare jobb på min hemsida, min blogg annettesskimmer.se och på mitt Instagram @annetteesoninredningsdesigner 

Välkommen att höra av dig!
 
Han en fin måndag!
Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: Annette Eriksson / Dina Rum Stockholm / Inredare / Inredningdesigner / Inredningsdetaljer / Inredningsfärg / Inredningshjälp / Inredningsprojekt / Inspiration / Våga mer i inredningen