Servera Poke Bowl

Att det går trender i mat liksom i allt annat är ju ingen nyhet, och nu känns det ganska rätt/trendigt att servera Poke Bowl. Det absolut bästa med Poke Bowl tycker jag är att det är så enkelt och lätt att servera familjen eller gästerna. 
Och alla får plocka på sig av det som de gillar, ingen lista att gå efter när maten ska tillagas. Ja, för idag är det sjutton inte lätt att servera mat för gäster, någon är vegetarian, en annan vegan, en tredje laktosintolerant och en fjärde glutenintolerant och sen någon som inte tål det ena eller andra...phu. Ja det är inte så konstigt att många resignerar och helt enkelt inte bjuder hem gäster längre...hihihi. 
Poke Bowl trenden kommer, och har sitt ursprung, från Hawaii. Det bästa med Poke Bowl är att du egentligen inte behöver följa något recept alls. Så länge du följer "grunda med kokt ris och toppa med det du gillar". 
 
Förra veckan var jag på en pressvisning hos Cervera, som visade sina nya delat till servisen Mist, som är som gjord för just en god middag där Poke Bowl serveras. Många små skålar, uppläggningsfat och passande delar.
 
Under pressvisningen serverades vi en härlig Poke Bowl, och ett inspirations "recept". Ja vad du kan använda, men som sagt här väljer du precis vad du vill, det är likson grejen.
 
Så här på hösten kan t ex fina svenska höstprimörer passa fint. Frästa i en söt och het ingefärsdressing är supergott. Använd gärna svart eller rött råris, för smaken tuggmotståndet.
 
4 personer
- Koka ris
- Ansa och skär t ex squash, mangold, spenat, knipplök, sockerärtor i grova bitar
- Blanda ca 2 cm skalad och finriven färsk ingefära, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 finhackad röd chili, 2-3 tsk råsocker, 1 dl ljus soja, 1/2 dl neutral olja, lite limesaft i en skål. Men du tar så klart så mycket av allt som du vill.
- Fräs grönsakerna i olja tills det fått färg. (Stek var och en för sig om du vet att någon av dina gäster är känslig för någon av produkterna.) Häll på några matskedar ingefärsdressing och fräs ytterligare ett par minuter så att de karamelliseras.
- Servera riset och grönsakerna med olika toppins, t ex, äpple, morot, avokado, mango, sojabönor, kimchi, mjukkokta ägg, koriander, rostade nötter, tufo, lax, srirachamajonäs......
 
Se till att lägga upp alla delar i små skålar, så kan gästerna plocka på sig det de gillar. Det är här jag tycker att Cerveras Mist passar som handen i handsken, flera olika delar och färger till bra pris.
 
 
Lycka till och smaklig måltid!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel matlagning, Inredning, Inredningsdesigner i köket, Kök, Matlagning, Nyheter2018, Poke Bowl, Porslin, Servering;

Kommentera inlägget här :