Jordnötsbollar - energirika och nyttiga

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
De här jordnötsbollarna gjorde jag i påsk för att en av mina gäster var glutenintolerant, ja då gäller det att tänka lite nytt när maten och godsakerna ska göras.
Superenkla var de att göra och supergoda blev de.
Du behöver bara 5 ingredienser, och du får de här både goda och nyttiga små bollarna. Perfekta till fikabordet eller som energirikt mellanmål.
 
Jordnötsbollar ca 20 stycken
- 3 dl salta jordnötter
- 1 liten mogen banan
- 2 tsk kakao
- 1 msk ljus sirap
- Riven kokos att rulla bollarna i
 
Mixa allt slätt med hjälp av en mixer, eller i en matberedare om du har det
Rulla smeten till bollar och rulla sen bollarna i den rivna kokosen
Låt stå i kylskåpet ca 1 timme innan servering. De är godast riktigt kalla och lite hårda så en sväng genom frysen är heller inte fel.
Ha en fin söndag, kram!
Publicerat i MATNYTTIGT
Taggar: Accentfärger / Dina Rum Stockholm / Enkel matlagning / Glutenfritt / Inredningsdesigner i köket / Jordnötsbollar / Kök / Matnyttigt / Nyttiga / Veggo