Granola, hemmagjord

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning. Jag föredrar det gröna och nyttiga framför halvfabrikat, söta och det mindre nyttiga, helt enkelt för jag mår så mycket bättre av bra mat. 
Så mycket grönt och en del fisk/skaldjur, men kött/fågel har jag inte ätit på 21 år så det kommer du inte att hitta här.
Eftersom jag fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla goda matlagning på söndagar här på bloggen.
Granola är super enkelt att göra själv och du kan variera den i oändlighet, och bäst av allt, du slipper socker och andra onyttigheter som ibland slinker med i det köpa. Så här brukar jag göra, ungefär, för ibland så saknar jag något hemma och då struntar jag helt enkelt i det den gången, andra gånger kan det slinka ner något annat som jag är sugen på. Valet är ditt och du gör så klart precis som du vill.
 
2 dl helt bovete
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl hackad sötmandel
1 dl hackade hasselnötter
1/2 dl kokosflakes eller riven kokos
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
3 msk solorosolja eller annan vegetabilisk olja 
 
Sätt ugnen på 100-125 grader. Börja sen med att skölja den hela boveten, lägg det sen i vatten i ca 30 minuter, skölj igen och låt rinna av. Blanda boveten med alla övriga ingredienserna, sprid ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 1,5-2 tim, rör om då och då, det är klart när det känns torrt och fått lite färg. Smaskens som frukost på lite fil!
Trevlig söndag, kram! 
Publicerat i MATNYTTIGT
Taggar: Annette Eriksson / Dina Rum Stockholm / Enkel matlagning / Frukost / Granola / Hemmagjord granola / Inredningsdesigner / Inredningsdesigner i köket / Inredningshjälp / Inredningsprojekt / Inspiration / Matnyttigt