Dusch utöver det vanliga

Vem vill inte ha ett eget litet spa hemma, eller litet och litet, för mig får det vara hur stort som helst faktiskt. Dornbracht är i alla fall ett företag som tänker ungefär som mig när det kommer till lyxiga badrum.
 
Deras LifeSpa omfattar en rad olika specialiserade produkter och lösningar för ett härligt badrum/spa. Sortimentet sträcker sig från en enkel ”Soft Water Tube” i duschen och en välgörande ”Aquapressur” massage till upplevelseduschen ”Sensory Sky” samt den helt nya och unika duschen ”Aquamoon”. Under produktutvecklingens gång har Dornbracht använt sig av erfarenheter från den traditionella kinesiska medicinen samt hälsoläran enligt Kneipp, om vattnets helande förmåga och företaget samarbetar med ledande experter inom dessa områden.  
 
Aquamoon
Dornbrachts nya ”Aquamoon”, skapar ett hittills okänt möte med vattnet som element och erbjuder en unik dusch- och vattenupplevelse. Vattnet som verkar komma från ingenstans sveper in kroppen i en skyddande kokong, fångar in den in en kraftfull kaskad eller omfamnar den med mjuka nästan tyngdlösa droppar. ”Aquamoon” ger en multisensorisk upplevelse som är kopplad till en avstämd ljussättning.
 Aquamoon har fyra olika stråltyper, Queen’s Collar, Embrace, Aqua Circle och Tempest.
samtidigt ger avkoppling och uppfriskning.
 

 

Queen's Collar är ett halvcirkelformat vattenfall som väcker associationer till ett naturligt vattenfall. Stråltypen masserar huvud, skuldror och ryggrad och genererar samtidigt, beroende på vattentryck och temperatur, antingen en rogivande och avkopplande eller en stimulerande och uppfriskande verkan. Dessutom varierar vattenfallets intensitet vid olika kroppsdelar: I mitten, där vattenfallet framförallt möter huvudet och pannan, är vattentrycket mycket mjukt och tunt, nästintill följsamt. Vid sidorna är det däremot kraftfullt och vitaliserande.

Embrace sveper in hela kroppen i vatten - förutom huvudet. Även vid Embrace varierar vattenfallets intensitet vid olika kroppsdelar.

Verkan från Aqua Circle regleras med vattenmängden. Likt en tratt faller vattnet mjukt ut ur kupolen. Ju mer vatten, desto mindre blir tratten. Så uppstår en kraftig, samlad stråle som är lämplig till exempel om man vill tvätta håret.  

Med sina stora, särskilt mjuka droppar som verkar vara trycklösa och endast faller ned av tyngdlagen, tar stråltypen Tempest den naturliga upplevelsen av en häftig regnskur in i badrummet. Stråltypen följer ingen logik, utan endast vattnets naturliga beteende. Ett åskregn som kommer från alla riktningar, skapar klarhet och 

Ja, ni hör ju, här är det några som tar det där med duschar och spa på allvar.
Här är Duschen Aquamoon.
Vill du hellre ha lite massage från alla möjliga håll så är de inte sämre än att de kan erbjuda det också.  
Ha en skön onsdag!
Taggar: Annette Eriksson, Badrum, Dina Rum Stockholm, Dusch, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Lyx, Spa, Välbefinnande;

Kommentera inlägget här :