Sitt vackert

Att sitta vackert, eller snyggt och framförallt bekvämt, det gör iallafall fall jag gärna.

Och det finns så många, sköna och fina stolar att välja på. Även fast man ibland kan tro att det bara finns ett par stolar på marknaden att välja på. Ja, om man tittar på alla ”designintresserade hem” här i landet iallafall. Jag tänker på Y-stolen t ex, hur löjligt många hem ser man inte den stolen i!? Ja ni vet, det där följa John beteendet har jag skrivit om tidigare. Det är ju inte bara trist att se stolen hela tiden, med tanke på att det finns så många andra fina också, det är ju också trist att en produkt som finns ”överallt” blir ju till sist uttjatad och ointressant, och iallafall jag orkar inte se den en gång till.

En annan sån där följa John produkt är Flos 2097 lampa, design Gino Sarfatti. Ett tag så brukade jag roa mig med att räkna alla Sarfatti lampor jag såg upplysta i våningarna jag passerade när jag gick hem genom stan på kvällen. Det var fånigt många kan jag säga.

Åter till stolar, för jag vill visa ett supersnyggt alternativ till Y-stolen. Stolen Sibast No8, designad 1953 av Helge Sibast, Sibast Furniture. Även den här stolen är dansk och relanserades för ett par år sen av ett barnbarn till Helge Sibast. Visst är den fin. Måtte den nu inte gå samma öde till mötes som Y-stolen och 2097 lampan.