Anlita en inredningsdesigner / inredare

Jag som har arbetat som inredningsdesigner i 17 år nu, häpp!, har märkt en stor uppgång och efterfrågan av tjänser som mina. När jag började så var det oftast kunder med lite större plånbok, men idag ser det lite annorlunda ut. Idag prioriterar och köper man tjänster som mina, för att man inte har tiden, vill lägga sin lediga tid på barn/familj/vänner/hobby/träning istället, man är trött på alla felköp, som blir dyrt, inte kan få saker att passa ihop, inte kan helt enkelt. Och visst går inredning att anpassa efter alla plånböcker.
Men gemensamt för alla mina kunder är ett stort intresse för inredning och viljan att ha det fint runtomkring sig. Och inredningsintresset verkar aldrig ta slut här i landet, härligt säger jag!
 
Men det är många som undrar hur en inredningsdesigner/inredare arbetar, och jag får ofta frågor som
 
- är det lönt att anlita en inredningsdesigner?
- kan jag köpa bara några inspirationstimmar?
- kan du hjälpa mig att inreda och färgsätta hela mitt nya hus/lägenhet?
- kan du inreda mitt företag/restaurang så det stämmer med vår image?
- kan du inreda min nya våning så den är inflyttningsklar när jag kommer hem efter min resa?
- kan jag ha dig som bollplank under vår lägenhetsrenovering eller vårt husbygge?
- mitt hem är snyggt men saknar värme/spänning, kan du styla till det så det blir mer personligt?

Ja frågorna är många, men svaret är alltid detsamma från mig.... Ja visst, absolut, inga problem!

Mina kunder har olika behov och önskemål och jag arbetar självklart alltid utefter kundens önskemål och unika behov.
Men eftersom frågorna är många så tänkte jag här visa lite kortfattat hur mina tjänster och min prissättning kan ser ut.  
 
Inredningsoffert
När du vill och behöver ha ett mer övergripande och omfattande resultat, och få hjälp med allt från det minsta till det största. Då är varje projekt unikt och jag presenterar en offert utifrån just ditt önskemål och projekt.
När jag arbetar mot en offert börjar jag med att tillsammans med dig gå igenom dina önskemål, behov och krav på boendet. Utifrån mötet presenterar jag sedan en offert med samtliga kostnader på mitt arbete. Efter godkännande av offerten startar jag mitt arbetet, och eventuellt behövs det ytterligare något/några avstämningsmöten innan vi träffas för presentation av det färdiga förslaget. Ett förslag som presenteras med inspirationspannå/moodboard, förslag på möblering, produkter, färg- och ljussättning, textilier, accessoarer, inköpslistor, priser eller vad just ditt projekt innebär. 
Kanske att du sen vill göra inköp och resten själva utifrån mitt förslag, eller så vill du ha hjälp med projektledning av hantverkare, inköp och tills allt är klart och på plats. Då presenterar jag en ny offert med de uppskattade timmarna, ja, det är upp till dig hur du vill ha projekt utformat.

En liten extra trevlig del med att anlita mig som inredningsdesigner är att jag får hos, inte alla men många, leverantörer och företag inredarrabatt. Brukar ligga på 10-30%, en rabatt som jag till största del valt att ge tillbaka till mina kunder som jag sköter inköpen åt. Ja det kan löna sig att anlita mig som inredningsdesigner.
Jag arbetar inte heller bara med några leverantörer, utan arbetar med alla agenturer, leverantörer och butiker. På det sättet kan jag forma inredningarna precis efter mina kunders önskemål och stilar.
 
Att här ge ett pris är så klart helt omöjligt, med tanke på att mina projekt skiljer sig milsvis åt. 
 
Inspirationsmöte
På ett inspirationsmöte går vi igenom dina önskemål, unika behov och krav. Inspirationsmötet innebär att jag ger dig en vision som du sedan själv förverkligar. Ett inspirationsmöte ger dig möjligheten att se ditt hem med nya ögon. Du får idéer och tips om färg- och ljussättning, konkreta förslag på möblering och andra förslag för att få ett optimalt boende med harmoni, trivsel och funktionalitet.
Ett inspirationsmöte tar ca 2 timmar, och efter mötet får du en dokumentation över det vi diskuterat under mötet sänt till dig. 

Kostnad: 5 000 kronor inklusive moms, utanför tullarna tillkommer restid.
 
Bollplank - Enstaka konsultationstimmar
Har du blivit hemmablind? Bara vill bolla någon idé? Ha en snabbgenomgång av något rum? Det går alldeles utmärkt, du ställer frågorna och jag ger dig svaren och idéerna utifrån ett vant inredningsöga. 
Kostnad: 1 250 kronor/timma inklusive moms, minimum 2 timmar, utanför tullarna tillkommer restid.

Ja som du ser så kan mina projekt och uppdrag se väldigt olika ut, och vara både stora och små. Men allt handlar om inredning och rummets design. Tveka inte att höra av dig!

Du kan läsa mera om mig, mitt arbete, mina tankar kring inredning och titta på bilder från mina tidigare jobb på min hemsida, min blogg annettesskimmer.se och på mitt Instagram @annetteerikssoninredare.

Välkommen att höra av dig!
annette@dinarumstockholm.com
 
 
Han en fin helg!