Arbetsglädje och köpglädje

Jag brukar alltid hävda att inredningen kan öka arbetsglädjen och där med företagets vinst. Ja, för om det är en snygg och trevlig miljö på jobbet så ökar trivseln och därmed presterar personalen bättre. Vad betyder det, jo, vinsten ökar så klart. Företagets image ökar också, nog så viktigt. Det finns många forskningsrapporter som visar hur viktig miljön och inredningen är, och jag tvekar inte en sekund på det. Jag vet inte hur du är, men själv så kan jag till och med verkligen må dåligt av osnygga miljöer. 
Varför finns det då så många företag med just trista lokaler och miljöer? Ja inte vet jag, men visst verkar det som att det finns många företag som drivs och leds av personer som inte vill att företaget ska gå bra, häpp!
Detsamma till allt ifrån kontor, restauranger, tandläkar- och läkarpraktiker, frisörer, butiker osv. Vem vill gå till en sunkig eller trist restaurang eller läkarmottagning, när det, i alla fall i storstan finns en som är så mycket snyggare precis runt hörnet. Allt det här har jag pratat om i åratal, men i helgen så såg jag ett lysande exempel på en butik som verkligen rykt upp sig.
H&M Karlaplan, ja ingen liten kedja/butik men väl ett så tydligt exempel, gå dit så förstår ni hur köpglad man kan bli bara genom en rejäl uppfräschning. Och nej, det finns alltid både billigare och dyrare lösningar till inredningen, så ingen undanflykt där.
När jag var i butiken i helgen så roade jag mig lite med att tjyvlyssna på vad kunderna i butiken sa. Jag var kanske inne i butiken i 20 minuter, handlade, så klart, och lyssnade! Jag hörde säkert 15 personer under den här perioden som sa kommentarer som; Jag blir sugen på att handla allt, Nu kommer jag aldrig vilja handla i någon annan H&M, Hur snygg är inte butiken, vilket lyft, Jag skulle inget ha men nu har jag handlat 4 plagg osv. Behöver jag säga att det var långa köer till kassorna.
Här var inte bara inredning snygg utan extra plus också för fina stylingtips runt om i butiken, snygga trägalgar som höjer plaggen rejält och allt snyggt exponerat, ja, allt väldigt smakfullt. 
 
Ja, vad säger man? Jag kan bara konstatera att mina tankar om att inredningen HAR betydelse stämmer!!!
Om det så rör sig om ett kontor, restaurang, butik, eller för den delen din heminrednig, underskatta inte inredningen. Trist inredning = sämre trivsel, sämre affärer, missnöjd personal = presterar mindre, vilket väl innebär att företaget går sämre!
 
Jag är också helt övertygad om att i framtiden så räcker det inte bara med bra produkter, utan man måste konkurrera med både känsla, som man lätt skapar med inredningen, och mervärden, både för kunder och personal. 
Att inredningen är en av dessa bitar är väl inte så konstigt i ett inredningsroat land som Sverige!
 
Ja det var en liten fredagsfundering, trevlig helg kära du!
Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: Butiksinredning / Företagsinredning / Företagsvinst / Inredning. / Inredningsdesigner / Öka försäljningen