Julens blommor

Hyacinter doftar verkligen riktigt god jul tycker jag. Själv så brukar jag ha stora grupper med hyacinter med lök på ett stort fat täckt med grön mossa, en favorit. Men jag tycker också att hyacinten som snittblomma är en riktigt fin dekoration.
Amaryllis är en annan skön julfavorit. Superpampiga som höga snittblommor i en stor vas. Men vad säger du om nerklippta amaryllis i mindre vaser på bordet, vackert det med tycker jag. 
 
Hur blomsterklär du helst ditt hem? 
 
Här några förslag på mina olika sätt att klä upp till ett blommigt juligt hem.
 
Så här stylade jag ett jobb för ett tag sen, med både hyacinter som snittblommor och nerklippta amaryllis.
En annan favorit och en superbra utfyllnad när man vill ha maffiga buketter är tallriset. Stick ner några rejäla kvistar tillsammans med några andra blommor och du har en härlig julig bukett.
"Inslagna" hyacinter är också fint. Eller inslagna och inslagna, i alla fall löken inslagen i grön skön mossa. Då har du inte bara en doftande och fin julblomma, utan julblomma och kruka i ett så att säga. Så här slog jag in några i ett jobb härom veckan.
Inglasade blir blommor och växtligeter också fint. Som här med några tazetter på mossbädd och en liten lingonplanta med mossa. Naturligt och superfint.
Eller varför inte täcka hela bordsskivan med sköna växter. Här med mossa, murgröna, hyacinten, cyklamer och tazetter. Tänk på att täcka bordsskivan med tidningspapper och plast om den är ömtålig.
Ha en riktigt fin tisdag!
Publicerat i STYLINGTRICK
Taggar: Advent / Blommor / Dina Rum Stockholm / Inedningsdetalj / Inredning. / Inredningsdesigner / Inredningsprojekt / Inspiration / Jul. / Juldekoration / Styling