Detaljer detaljer detaljer

Jag är nästan löjligt förtjust i vackra sekelskiftsvåningar som har tidstypiska vackra detaljer bevarade.
Så jag kan inte låta bli att visa den här supereleganta våningen på Villagatan 4 som Ligger ute till försäljning hos Wrede för tillfället. 6 rum, 211 kvm och fullsmetad med vackra detaljer som bröstpaneler, höga socklar, takstuckaturer, kakelugnar, ekparkettgolven, pardörrarna och takhöjden.
Så mycket fint bevarat, här har inga hemska byggen av modernt kök t ex byggts, kök som inte alls stämmer med våningens stil. Nej, här har man hållit sig till stilen när man satt in det vackra Kvänumköket.
Ja ni som följer mig här på bloggen vet att jag kan bli minst sagt upprörd när jag ser helt sönderrenoverade äldre våningar. Förstår inte att man får förstöra gamla detaljer inne i vackra våningar, men utsidan får inte röras!?
Även om jag på några ställen kan se att man gjort en och annan förändring i våningen, ser några avhuggna bågformade detaljer t ex. Men men ibland behövs det göra förändringar för att det ska passa dagens levnadsstandard, och det är väl okey om man gör det snyggt.
Mitt skräckexempel var när jag såg min mormor och morfars gamla vackra våning till försäljning för 1 år sen, och vet ni, den var helt sönderrenoverad. Det gjorde ont att se.
 
Men titta och njut av den här vackra våningen i Wallenbergska palatset med alla fina detaljer.
 
Publicerat i INREDNINGSINSPIRATION
Taggar: Dina Rum Stockholm / Inspiration / Stockholm / Tillsalu / Våning / WallenbergskaPalatset / Wrede / Östermalm